Republica Moldova: Sudzucker Moldova va susţine mai activ producătorii de sfeclă

| Rep. Moldova | de

Etichete: , ,

Cel mai mare producător de zahăr din Moldova – „Sudzucker Moldova” – dezvoltă practica de susţinere a producătorilor de sfeclă care au încheiat contracte cu compania, a relatat speakerul administraţiei companiei, Alexander Koss. Este vorba de majorarea volumului lucrărilor de câmp de primăvară şi de acordarea garanţiilor financiare pentru cumpărarea tehnicii agricole.

„Condiţiile prevăzute în contracte vor fi realizate complet şi în termenul stabilit”, a spus Koss pentru agenţia Infotag.

Potrivit lui, departamentul de materie primă al companiei a încheiat contracte cu producătorii de zahăr aproximativ pentru aceeaşi suprafaţă de cultivare a sfeclei ca şi în anul 2010.

„Situaţia actuală anormală de pe piaţă, cînd cererea depăşeşte cu mult oferta, se va schimba în timpul apropiat. De aceea, creşterea producţiei mizînd pe aceeaşi extindere a exportului în perspectivă îndelungată nu este îndreptăţită din punct de vedere economic”, consideră Koss.

El însă este convins că industria zahărului din Moldova are potenţial de creştere, dar acesta poate fi realizat din contul creşterii eficienţei întregului lanţ tehnologic de producere a zahărului şi, mai ales, din contul creşterii productivităţii şi micşorării cotei de cost a sfeclei în producţia finită. Acest lucru va putea permite complexului de cultivare a sfeclei din Moldova „să se înscrie” în preţul de export al zahărului în UE şi să asimileze cota, care în 2012 va ajunge la 34 mii tone.

În acest context, „Sudzucker Moldova” va continua să acţioneze strict în cadrul programului său de materie primă.

„Este vorba de stabilizarea suprafeţelor de cultivare a sfeclei la nivelul de 14-16 mii ha”, a remarcat Koss.

Infotag mai precizează că în anul 2010 recolta totală de sfeclă a depăşit 800 mii tone, din care au fost produse 106 mii tone de zahăr. Fabricile „Sudzucker Moldova” au produs 74 mii tone de zahăr.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

02.10.2023 - 1:42
Dragomir Florentina spune: Buna ziua mă numesc dragomir Florentina am 16 ani sunt eu mama sora mea nepoata și fratele meu căutăm de munca ne-ați putea ajuta raspunde

16.08.2023 - 5:39
TUTA AURELIAN spune: AM PUS IN PAMINT 20 DE CUIBURI DOVLEAC DE FACE SEMINTA FARA COAJA AM SEMANAT IN DATA DE CINCI IULIE AU INCEPUT SA CREASCA DOVLETI UNI AU PESTE TREI KG UN SINGUR TRATAMENT AM DAT UN FUNGICID PE BAZA DE CUPRU SIUN INSECTICID AM MAI DAT DOUA TRATAMENTE FOLIARE CROPMAX SI UN TRATAMENT FOLIAR PE BAZA DE CALCIU SI UDATI LA DOUA ZILE SUNT FOARTE MULTUMITI CUM AU INTRAT IN VEGETATIE raspunde

28.05.2023 - 8:47
Petrisor spune: O soluție ar fi un guvern Nationalist 100 %...iar apoi respingerea tirurilor la graniță plus controale de toxicitate și vechea creare de piețe numai pentru producători naționali și interzicerea supermarketurilor să vândă turcisme. sau alte produse asiatice sfără un control RIGUROS pentru că ne afectează .viața noastră și sănătatea noastră fizică și mentală ne afectează și depinde de Ce introducem în stomac .Deci trebuie luate măsuri drastice ,nu de ieri nu de anul trecut ci de 33 de ani .Guvernanții sunt de vina pentru incapabilitatea delăsarea neputință și indolența față de o problemă atât de serioasă față de națiune față de copii noștri și viitorul nostru și al țării ...afară cu ei și mafia buzunarelor pline afară cu profitorii .Și amenzi plus arestări și celor ai noștri ce se ocupă cu chimicale ...Etrel...etc.etc.altfel dăm Amin prea devreme.????? raspunde

12.03.2023 - 2:23
Obreja spune: Preț foarte convenabil raspunde

15.02.2023 - 4:06
CALINCIUC TRAIAN spune: de unde pot achizitiona acest codex 2022. va multumesc. raspunde

20.10.2022 - 1:16
Matei Vasile spune: Buna ziua , am o suprafata de 9 ha teren care sar preta pentru infiintarea unei plantatii de Salcie energetica , binenteles ca ma gindesc si la procesare in peleti de foc As vrea sa stiu daca afacerea poate deveni rentabila pe suprafata de 9 ha , si in completare sa colectez rumegus de la gatere din zona pentru procesare suplimentara Multumesc frumos pentru raspuns Matei Vasile 0744882260 raspunde