Propuneri de simplificare a Politicii Agricole Comune (PAC), la Bruxelles

| Actualitate, Extern | de

Actualizat: 10 august 2019

Etichete:

Raportul va fi discutat la reuniunea Consiliului de Agricultura din decembrie.  "Fermierii europeni, mai ales in actualul climat economic, nu trebuie tinuti in loc cu reguli inutil de complicate si birocratie. Raportul dovedeste ca sustinem acest mod de abordare. Nu suntem pentru simplificare doar din gura. Avem in vedere actiuni concrete", a declarat comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Mariann Fischer Boel.  O parte din propunerile CE au fost deja incluse in normele revizuite privind platile directe care se vor pune in aplicare de la 1 ianuarie 2010.  Documentul de lucru al Comisiei prezinta si o serie de initiative suplimentare de simplificare, ce vizeaza realizarea unor programe mai suple de promovare a produselor agricole, posibila eliminare a normelor cu privire la etichetarea facultativa a carnii de vita si manzat, precum si posibilitatea armonizarii termenelor de plata ale unor masuri de dezvoltare rurala cu cele ale platilor directe.  Comisia lucreaza la simplificarea politicii agricole comune inca de la prima comunicare publicata pe aceasta tema in 2005.  Aceasta activitate se integreaza in strategia globala pentru o mai buna legiferare care urmareste, printre altele, reducerea cu 25% a sarcinilor administrative pana in 2012.Directia Generala Agricultura si Dezvoltare Rurala a Comisiei Europene a avizat favorabil majoritatea celor 39 de propuneri de simplificare pe care statele membre le-au inaintat CE in aprilie vizand politica agricola comuna (PAC), potrivit unui raport publicat vineri de executivul european.

Potrivit NewsIn, raportul va fi discutat la reuniunea Consiliului de Agricultura din decembrie.
„Fermierii europeni, mai ales in actualul climat economic, nu trebuie tinuti in loc cu reguli inutil de complicate si birocratie. Raportul dovedeste ca sustinem acest mod de abordare. Nu suntem pentru simplificare doar din gura. Avem in vedere actiuni concrete”, a declarat comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Mariann Fischer Boel.
O parte din propunerile CE au fost deja incluse in normele revizuite privind platile directe care se vor pune in aplicare de la 1 ianuarie 2010.
Documentul de lucru al Comisiei prezinta si o serie de initiative suplimentare de simplificare, ce vizeaza realizarea unor programe mai suple de promovare a produselor agricole, posibila eliminare a normelor cu privire la etichetarea facultativa a carnii de vita si manzat, precum si posibilitatea armonizarii termenelor de plata ale unor masuri de dezvoltare rurala cu cele ale platilor directe.
Comisia lucreaza la simplificarea politicii agricole comune inca de la prima comunicare publicata pe aceasta tema in 2005.
Aceasta activitate se integreaza in strategia globala pentru o mai buna legiferare care urmareste, printre altele, reducerea cu 25% a sarcinilor administrative pana in 2012.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde

19.02.2019 - 8:01
Anonim spune: Carcasa de iepure,pentru cei interesati 0760510528 raspunde

03.01.2019 - 3:00
DIANA spune: BUNA Am si eu cativa urechiati dc as avrea unde sa ii vand as axtinde numarul lor ,imi poate oferi cineva detaliile necesare ? raspunde

21.11.2018 - 11:39
Popescu Emilian spune: Parerea mea este ca, fiind o cultura mai putin cunoscuta suprafetele vor fi restranse si pe piata nu se vor cauta. Apropo de suprafete, in zona Oltenieii si in mod special in zona Dabuleni ,unde conditile pedo-climatice sunt favorabile cultivarii, la ce suprafete s-a ajuns? Multumim! raspunde