Propunere legislativă: Sprijinul acordat federaţiilor de producători agricoli, pentru reprezentare la nivel european

| Actualitate, Politici agricole | de

Actualizat: 10 august 2019

Etichete: ,

Reprezentarea organizațiilor profesionale din agricultură la nivel european, cu un angajament pe termen lung, prin implicarea fermierilor mici și mari pentru a evita polarizarea, va contribui consistent la modernizarea agriculturii din România, spun iniţiatorii unei legi menite să reglementeze acordarea unui sprijin financiar federaţiilor de producători agricoli din România, pentru reprezentarea la nivel european.

Beneficiarii sprijinului financiar sunt federațiile cu reprezentare națională, legal constituite, care au reprezentare la nivel european și își desfășoară activitatea în grupurile de lucru ale organizațiilor agricultorilor europeni de la Bruxelles.

Potrivit expunerii de motive, afilierea federaților de producători din România la organizațiile profesionale europene este un proces deosebit de important deoarece structurile de lucru ale organizațiilor profesionale europene au un cuvânt important de spus în abordarea și elaborarea politicilor agricole de la nivelul Uniunii Europene.

Structurile de lucru ale organizaților profesionale europene permit reprezentanților Uniunii Europene, din diferite sectoare și domenii de activitate, să abordeze împreună problemele ce apar, să propună soluții și să asigure coordonarea activităților în contextul global al agriculturii, al politicii agricole și al politicii în general, să aibă în vedere stimularea competitivității agricultorilor, asigurarea securității alimentare a populației și protejarea mediului.

Organizațiile profesionale din Uniunea Europeană, organizațiile membre și membrii lor sunt în permanență conectați între ei cât și cu reprezentanți ai altor domenii socio-economice ale societății civile care, direct sau indirect, au legatura cu sectorul agricol”, au susținut inițiatorii propunerii legislative.

Acordarea sprijinului financiar va rezulta din protocolul privind condițiile de aderare a organizațiilor profesionale ale producătorilor din România la Comitetul Organizațiilor Profesionale din Agricultura Uniunii Europene și la Comitetul General al Cooperativelor Agricole din Uniunea Europeana (COPA-COGECA).

Sprijinul financiar se obține în urma depunerii cererii de finanțare: 80% din valoarea totală până la sfârșitul lunii martie a fiecarui an; restul de 20% până la sfârșitul lunii noiembrie a fiecărui an calendaristic.

Care este opinia ta?

FORUM

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde

19.02.2019 - 8:01
Anonim spune: Carcasa de iepure,pentru cei interesati 0760510528 raspunde

03.01.2019 - 3:00
DIANA spune: BUNA Am si eu cativa urechiati dc as avrea unde sa ii vand as axtinde numarul lor ,imi poate oferi cineva detaliile necesare ? raspunde

21.11.2018 - 11:39
Popescu Emilian spune: Parerea mea este ca, fiind o cultura mai putin cunoscuta suprafetele vor fi restranse si pe piata nu se vor cauta. Apropo de suprafete, in zona Oltenieii si in mod special in zona Dabuleni ,unde conditile pedo-climatice sunt favorabile cultivarii, la ce suprafete s-a ajuns? Multumim! raspunde