Proiect de reorganizare a Ministerului Agriculturii – iată care sunt instituțiile ce urmează să fie desființate

| Politici agricole | de

Actualizat: 10 august 2019

Etichete: , , , , , ,

reorganizare-ministerul-agriculturii

Ministerul Agriculturii a publicat un proiect de lege privind unele măsuri de reorganizare a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, precum și a unor instituții aflate în subordinea sa.

icon_pdf Proiectul: proiect-lege-reorganizare-MADR-update-24.05.2013

Potrivit proiectului, se infiinteaza Autoritatea Nationala Fitosanitara prin preluarea activitatii, personalului si a patrimoniului urmatoarelor structuri: Laboratorului Central Fitosanitar, Agentiei Nationale Fitosanitare din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, unitatilor fitosanitare din cadrul Directiilor pentru Agricultura Judetene si a Municipiului Bucuresti, structuri care se desfiinteaza.

De asemenea, la nivelul fiecarui judet vor fi infiintate oficiile pentru agricultura judetene, prin reorganizarea directiilor pentru agricultura judetene. Oficiile de studii pedologice si agrochimice casele agronomului se desfiinteaza, ca urmare a comasarii prin fuziune.

Proiectul de lege mai prevede infiintarea unei Autoritati Nationale pentru Resurse Vegetale, prin reorganizarea inspectoratelor teritoriale pentru calitatea semintelor si materialului saditor, care se desfiinteaza, ca urmare a comasarii prin fuziune si prin preluarea activitatii Inspectiei Nationale pentru Calitatea Semintelor de la Directia Inspectii. Autoritatea Nationala pentru Resurse Vegetale va fi autoritatea oficiala de reglementare si control in domeniul privind producerea, prelucrarea, controlul si certificarea calitatii, comercializarea semintelor si a materialului saditor.

Inspectia Nationala pentru Calitatea Semintelor din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va fi desfiintata.

Vor mai fi infiintate Agentia Zonei Montane si Autoritatea pentru Administrarea Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde

19.02.2019 - 8:01
Anonim spune: Carcasa de iepure,pentru cei interesati 0760510528 raspunde

03.01.2019 - 3:00
DIANA spune: BUNA Am si eu cativa urechiati dc as avrea unde sa ii vand as axtinde numarul lor ,imi poate oferi cineva detaliile necesare ? raspunde

21.11.2018 - 11:39
Popescu Emilian spune: Parerea mea este ca, fiind o cultura mai putin cunoscuta suprafetele vor fi restranse si pe piata nu se vor cauta. Apropo de suprafete, in zona Oltenieii si in mod special in zona Dabuleni ,unde conditile pedo-climatice sunt favorabile cultivarii, la ce suprafete s-a ajuns? Multumim! raspunde

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde