Preţul grâului, decis la roata camionului
Deşi autorităţile dădeau ca sigur că „Primul siloz” va alunga de pe piaţă samsarii, în realitate, tot ei „dictează” cu cât se vinde grâul.
Deşi recolta de grâu din acest an a fost una acceptabilă, atât pentru panificaţie, cât şi pentru consumul furajer, nu acelaşi lucru
se poate spune despre preţ.
Acesta îi nemulţumeşte pe toţi producătorii, mai puţin pe depozitari. Potrivit Fondului de Garantare a Creditului Rural, preţul grâului în această săptămână se ridică la 50 de bani pe kilogram, cu 10 sau 15 bani mai mult decât cu cât se vindea până acum.
Producătorii spun că pentru a obţine şi ei ceva profit, grâul ar trebui să coste cel puţin 70 bani/ kg. Cei care au posibilitate de stocare mai mare se folosesc de lipsurile sistemului şi cumpără grâul la preţ de nimic, contrar spuselor oficialilor din minister care declarau că apariţia „Primului siloz” va reduce numărul samsarilor şi va stabiliza costul cerealelor.
Citeste mai mult in EVZ
Pe acelasi subiect:
- Calitatea si pretul graului recoltat. Ce se intampla in 2014?
- Prețul grâului 2014 – evoluții și estimări
- Prețul grâului 2014: Traderii prognozează producție record la grâu, cultivatorii îi acuză că vor să influențeze prețul grâului în 2014
- Prețul graului 2014: Se estimează scumpiri ale grâului și porumbului din recolta 2014
- Prețul grâului 2014: România are șansa de a influența prețurile la export
adi - 4-10-2009, 0:55
o mare porcarie cu primul siloz
pt k astfel producatorul pierde si mai mult la pret si prin depozitarea in siloz a granelor
asa micii producatori sunt dusi si mai rau in gaura