Pregatirea masinilor si utilajelor agricole pentru sezonul rece

| Masini si utilaje agricole | de

Etichete: ,

semanatoare-sup-29-fdkiToate masinile si echipamentele trebuiesc pregatite pentru iarna, de la combine si sprayere la tractoare si grape.
Combinele trebuie curatate si spalate. Pentru un bun management si organizare este recomandata intocmirea unei liste de piese de schimb necesare si totodata repararea unde este cazul.

Asigurati-va ca apa pentru racire nu va ingheta in timpul iernii. Motorina trebuie de asemenea sa fie speciala, de iarna, pentru a nu ingheta. Vanele de aer vor fi lasate deschise. Avem nevoie de asemenea de o lubrificare complete iar rulmentii trebuie unsi.

In partile sensibile ale combinei vom aplasa raticide sub forma de momeala (incheieturi, curele de transmisie, garnituri) aceste activitati fiind in conformitate cu cerintele si recomandarile producatorilor.

In ceea ce priveste tractoarele, motoarele se pregatesc prin aceeasi metoda pentru sezonul rece. De asemenea, ne asiguram ca apa folosita pentru racire interna nu va ingheta. Motorina folosita va fi speciala, de iarna. Nu uitati sa eliminati apa din combustibil acolo unde este posibil si ungeti rulmentii.

Sprayerul trebuie binenteles curatat, spalat si lubrificat si ne asiguram ca bazinul, pompele, tevile si tuburile nu contin deloc apa. Mentinerea peste iarna se face in spatii acoperite petru protejarea partilor sensibile. Daca apa nu poate fi eliminata in totalitate din pompe, ele trebuie protejate cu ajutorul unui antigel.

Semanatorile se curate, spala si lubrifieaza. Resturile vegetale, cum ar fi semintele, trebuie eliminate pentru a preveni atacul rozatoarelor. Pentru o buna protectie se pastreaza in sezonul rece in garaje sau depozite.

Bineinteles si remorcile, grapele sau discurile trebuie curatate iar rulmentii unsi daca este necesar.

Dar nu doar masinile si echipamentele sunt cele pe care le protejam in timpul sezonului rece. Unele pesticide nu rezista la inghet de aceea este recomandat sa fie depozitate in camera inchise unde vor fi ferite de inghet.

icon.pdfDescarca numarul 28 al buletinului de consultanta agricola editat de AgroAdvice

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

05.03.2020 - 12:35
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numarul meu este 0905286325 raspunde

14.02.2020 - 12:14
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numărul meu este 0905287606. raspunde

25.01.2020 - 5:00
Anonim spune: Am pus feromoni si i -am atras din toata pasunea.De cinci ani nj ne ramane un fruct ña livada .Cu insecticid mor dupa ce mananca florile chimizate.Jale fac !!! raspunde

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde