Pierderile legumicultorilor români în criza E. coli se ridică la 9 mil euro, estimează Hortifruct
Producatorii romani de legume afiliati la Hortifruct, singura organizatie de producatori din Romania recunoscuta conform normelor UE, au inregistrat pierderi de noua milioane de euro in urma crizei generata de epidemia E.coli, a declarat pentru HotNews.ro Cristian Rusu, director la Sere Pipera, societate afiliata acestei organizatii.
„In ceea ce priveste pierderile, putem face estimari doar pentru membrii Hortifruct. Dupa primele estimari, pierderile se ridica la noua milioane de euro, insa perioada pentru care se calculeaza aceste pierderi este 9 mai – 30 iunie”, a declarat reprezentantul Hortifruct, lasand sa se inteleaga ca pierderile ar putea creste.
Cristian Rusu a mai spus ca inca nu se poate sti cati bani vor recupera producatorii de legume care au inregistrat pierderi in aceasta perioada, deoarece inca nu se stie exact care este procedura si modalitatea de despagubire. „Exista niste coeficienti de calcul si variabile, se fac niste medii pe ultimii trei ani. Uniunea Europeana are o procedura de calcul foarte riguroasa si bine pusa la punct, insa pana cand nu o vom cunoaste in detaliu nu pot spune cati bani vor putea recupera producatorii”, a aratat Rusu.
Pe acelasi subiect:
- Lucrări de îngrijire în cultivarea fasolei
- Legume și fructe distribuite gratuit de către Hortifruct
- După Timișoara, Oradea este al doilea oraș care înființează o piață dedicată exclusiv legumelor și fructelor autohtone
- Timiș: Piața unde legumele și fructele de import nu au acces
- Legumele ecologice românești vor fi prezente, din aprilie, pe rafturile din magazinele Carrefour