Piata zaharului: brandul Franken, adus in Romania de Agrana si Sudzucker
Specialitatile Franken sunt produse in fabricile din Germania si Belgia. Produsele lansate sub marca Franken includ fondanti pentru echipamente automate de glazurare, fondanti pentru produsele congelate, fondanti colorati, fondanti pentru produsele ambalate individual, fondanti cu arome, fondanti de decorare, precum si specialitati de zahar – pudre de zahar incapsulate cu grasime si arome, siropuri de zahar invert, fructoza, Karamix, Trimolina, siropuri si pudre de caramel si zahar brun.
Parte a celui mai mare producator european de zahar, Sudzucker Grup, compania Agrana este prezenta in Romania din anul 1998 si detine trei fabrici de zahar – la Buzau, Roman si Tandarei – dar si unitati in sectorul productiei de amidon, dulciuri si concentrate de fructe.
In prezent, compania Agrana Romania are in echipa sa peste 600 de angajati. Cu o cota de piata de circa 50%, compania a finalizat anul 2008 cu o cifra de afaceri de 601 mil. lei.
Pe acelasi subiect:
- De ce plătesc românii cel mai scump zahăr din estul Europei
- Austriecii de la Agrana produc aproape jumătate din sfecla de zahăr românească
- Industria zahărului românesc funcţionează la 60%. De ce se închid fabricile şi de ce a crescut preţul zaharului
- Ce ucide zahărul românesc?
- Protectionism: Dupa cereale, R. Moldova interzice si exportul de zahar