Piata ingrasamintelor: producatorul italian de fertilizatori Cereal Toscana a fost cumparat de canadienii de la Agrium

| Actualitate | de

Etichete: , , , , ,

Compania canadiana de produse si servicii agricole Agrium a cumparat producatorul italian de fertilizatori CerealToscana si subsidiara din Romania a acestuia, Agroport, pentru 27 de milioane de dolari plus capitalul de lucru.

Cele doua companii preluate au realizat impreuna in ultimii trei ani vanzari anuale brute de aproximativ 200 de milioane de dolari si un profit EBITDA mediu (inainte de deducerea dobanzilor, impozitelor, deprecierii si amortizarii) de opt milioane de dolari, se arata intr-un comunicat al Agrium, preluat de Mediafax.

CerealToscana si Agroport au capacitati de stocare pentru 90.000 de tone de produse, cu active de distributie la Livorno si Ravenna, in Italia, iar in Romania in regiunea Dunarii.

Cele doua companii vand anual 400.000 de tone de fertilizatori.

„Achizitia completeaza operatiunile Agrium in Europa, in domeniul fertilizatorilor, prin extinderea semnificativa in Italia si intrarea pe piata agricola din Romania, aflata in dezvoltare”, a delcarat presedintele si directorul general al Agrium, Mike Wilson.

Incluzand aceasta achizitie, Agrium Europe detine sau inchiriaza unitati de stocare a 400.000 de tone de produse lichide si solide in Europa si anticipeaza vanzari anuale de 2,8 milioane tone de nutrienti.

Agrium, listata la bursa din Toronto, este un furnizor important de produse si servicii agricole in America de Nord, America de Sud si Australia.

Agroport a fost inregistrata in Galati, in 1996, iar obiectul principal de activitate este comertul cu ridicata al produselor chimice.

Actionarii Agroport sunt Cereal Toscana din Italia, care detine 68,76% din actiuni, si compania romaneasca Trans Europa Management, cu o participatie de 31,23%.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

02.10.2023 - 1:42
Dragomir Florentina spune: Buna ziua mă numesc dragomir Florentina am 16 ani sunt eu mama sora mea nepoata și fratele meu căutăm de munca ne-ați putea ajuta raspunde

16.08.2023 - 5:39
TUTA AURELIAN spune: AM PUS IN PAMINT 20 DE CUIBURI DOVLEAC DE FACE SEMINTA FARA COAJA AM SEMANAT IN DATA DE CINCI IULIE AU INCEPUT SA CREASCA DOVLETI UNI AU PESTE TREI KG UN SINGUR TRATAMENT AM DAT UN FUNGICID PE BAZA DE CUPRU SIUN INSECTICID AM MAI DAT DOUA TRATAMENTE FOLIARE CROPMAX SI UN TRATAMENT FOLIAR PE BAZA DE CALCIU SI UDATI LA DOUA ZILE SUNT FOARTE MULTUMITI CUM AU INTRAT IN VEGETATIE raspunde

28.05.2023 - 8:47
Petrisor spune: O soluție ar fi un guvern Nationalist 100 %...iar apoi respingerea tirurilor la graniță plus controale de toxicitate și vechea creare de piețe numai pentru producători naționali și interzicerea supermarketurilor să vândă turcisme. sau alte produse asiatice sfără un control RIGUROS pentru că ne afectează .viața noastră și sănătatea noastră fizică și mentală ne afectează și depinde de Ce introducem în stomac .Deci trebuie luate măsuri drastice ,nu de ieri nu de anul trecut ci de 33 de ani .Guvernanții sunt de vina pentru incapabilitatea delăsarea neputință și indolența față de o problemă atât de serioasă față de națiune față de copii noștri și viitorul nostru și al țării ...afară cu ei și mafia buzunarelor pline afară cu profitorii .Și amenzi plus arestări și celor ai noștri ce se ocupă cu chimicale ...Etrel...etc.etc.altfel dăm Amin prea devreme.????? raspunde

12.03.2023 - 2:23
Obreja spune: Preț foarte convenabil raspunde

15.02.2023 - 4:06
CALINCIUC TRAIAN spune: de unde pot achizitiona acest codex 2022. va multumesc. raspunde

20.10.2022 - 1:16
Matei Vasile spune: Buna ziua , am o suprafata de 9 ha teren care sar preta pentru infiintarea unei plantatii de Salcie energetica , binenteles ca ma gindesc si la procesare in peleti de foc As vrea sa stiu daca afacerea poate deveni rentabila pe suprafata de 9 ha , si in completare sa colectez rumegus de la gatere din zona pentru procesare suplimentara Multumesc frumos pentru raspuns Matei Vasile 0744882260 raspunde