Partidul Verde îl acuză pe ministrul agriculturii că susţine interesele Monsanto şi Pioneer

| Actualitate | de

Etichete: , , , ,

Partidul Verde, membru al Verzilor Europeni, se pronunţă categoric împotriva cultivării plantelor modificate genetic (organisme modificate genetic-OMG) în România. Fermierii români şi reprezentanţii mediului academic susţin că nu există baze ştiinţifice pentru a interzice aceste culturi.

Potrivit unui comunicat al formaţiunii politice, citat de bioproduct.ro, consumul alimentelor care conţin aceste OMG-uri poate avea în timp consecinţe negative asupra sănătăţii oamenilor. „Verzii” se bazează în suţinerea acestor acuzaţii pe o serie de experimente efectuate pe animale, contestate însă de o parte a comunităţii ştiinţifice. În România, Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice şi Academia Română s-au exprimat în favoarea utilizării biotehnologiilor, pentru ameliorarea plantelor cultivate.

Ce sunt organismele modificate genetic?

Organismele modificate genetic sunt plante sau animale al căror material genetic a fost modificat, folosind tehnicile ingineriei genetice. Pe scurt, se folosesc gene din diverse surse, pentru a modifica ADN-ul unui anumit organism care capătă astfel noi proprietăţi.

În agricultură, prin inginerie genetică, se pot obţine plante rezistente la condiţii improprii pentru „planta mamă”. De pildă, s-a obţinut soia şi porumb rezistente la ierbicide puternice, orez bogat în vitamina A sau ardei rezistenţi la un virus foarte răspândit ce distruge culturile tradiţionale.

Riscuri ale utilizării plantelor modificate genetic. PRO şi CONTRA

Partidul Verde atrage atenţia asupra efectelor negative ale alimentelor care conţin organisme modificate genetic, cum ar fi: efectele alergice – genele nou inserate pot produce proteine care la unele persoane determină alergii.

Citeşte mai mult pe bioproduct.ro

 1. Taranul - 19-4-2011, 15:23

  Cred ca ar trebui sa mai puneti mina pe carte,nu va mai dati cu parerea in chestiuni pe care nu le cunoasteti.Este ca si cum as comenta eu chestiuni de fizica cuantica.De ce putem importa ,dar nu putem cultiva.Nu este cusuta cu ata alba?

 2. Marcel Cucu - 19-4-2011, 16:52

  Nenea Verdele, voi aveti o placa stricata, v-a bagat-o cineva in cap cu soarecii si sobolanii si o tineti tot asa: rinichi, ficat, splina. Luati-va ochelarii ignorantei de la ochi si macar ciocu’ mic. Mai stiu eu pe cineva, verde prazuliu, care stropea rotile masinilor, contaminate cu… gene.
  Lumea se supune unor legi ale progresului, daca voi le stapaniti p’astea, ne-am dat dracului!

 3. dan popovici - 21-4-2011, 0:23

  Cred ca Garcea a vazut acest articol si e de acord cu el…, fiindca are experienta mare cu plantele modificate genetic…, mai ales de prin turneele din tara cu spectacole de mistocareala si glume ginecologice !!! Trec peste amanuntul ca autorul articolului incriminat nu intelege cum e cu materialul genetic motificat, termen care este neadevarat si ajung la realitatile timpurilor noastre in care suntem la un mic pas de o criza alimantara de proportii (fapt afirmat de personalitati mult mai marcante decat toti specialistii bietilor verzisori romani…!) iar agricultura romaneasca cu toti solistii ei incearca sa faca fata situatiei deloc fericite in care se afla. Domnilor patimasi din agricultura, va rog nu mai aplecati urechea spre asemenea cantari patetice ale unor grupuri de ghiocei plapanzi care trebuie sa- si justifice decorul cu asemenea reprezentatii penibile, si sa gasim forta de a cultiva fiecare palma de teren cat mai eficient, iar asa numitele OMG-uri si-au dovedit valoarea in ultimii ani pe plan international cat si national (pana in 2007 la noi) cat si eficienta utilizarii lor in procesul agricol national. Haideti sa lasam macar o data orgoliile si interesele meschine ale diverselor grupuri (nationale dar si externe) si sa facem treaba, sa ridicam agricultura romaneasca, sa putem creste astfel exporturile si implicit sa punem pe masa romanilor mancarea romaneasca pe care am pierdut-o …, tot din cauza intereselor grupurilor mai sus mentionate ! Trebuie sa muncim si apoi sa lasam rezultatele muncii sa vorbeasca; si sa nu vorbim cu burtile goale ca suna a demagogie! Spor la treaba stimati colegi de patimi si suferinte, sa va ajute Bunul D-zeu si sa aveti recolte bogate !

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

05.03.2020 - 12:35
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numarul meu este 0905286325 raspunde

14.02.2020 - 12:14
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numărul meu este 0905287606. raspunde

25.01.2020 - 5:00
Anonim spune: Am pus feromoni si i -am atras din toata pasunea.De cinci ani nj ne ramane un fruct ña livada .Cu insecticid mor dupa ce mananca florile chimizate.Jale fac !!! raspunde

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde