OUG 21/2010 privind executarea serviciilor de aerofotogrammetrie si de realizare a ortofotoplanurilor pe teritoriul Romaniei pentru Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

| Actualitate, Politici agricole | de

Actualizat: 10 august 2019

Etichete: ,

Luand in considerare necesitatea actualizarii Sistemului de Identificare a Parcelelor Agricole (Land Parcels Identification System- LPIS) o data la 5 ani, prevazuta de Regulamentul (CE) nr. 73/2009 al Consiliului din 19 ianuarie 2009 de stabilire a unor norme comune pentru sistemele de ajutor direct pentru agricultori in cadrul politicii agricole comune si de instituire a anumitor sisteme de ajutor pentru agricultori, de modificare a regulamentelor (CE) nr. 1.290/2005, (CE) nr. 247/2006, (CE) nr. 378/2007 si de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1.782/2003, precum si de Regulamentul Consiliului (CE) nr. 1.122/2009 din 30 noiembrie 2009 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 73/2009 al Consiliului in ceea ce priveste ecoconditionalitatea, modularea si sistemul integrat de administrare si control in cadrul schemelor de ajutor direct pentru agricultori prevazute de regulamentul respectiv, precum si de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1.234/2007 al Consiliului in ceea ce priveste ecoconditionalitatea in cadrul schemei de ajutoare prevazute pentru sectorul vitivinicol, avand in vedere recomandarile misiunilor de audit ale Comisiei Europene referitoare la calitatea LPIS si conditiile specifice din Romania privind necesitatea inlocuirii ortofotoplanurilor la intervale de timp de 3 ani, in ultima perioada constatandu-se schimbari majore de peisaj, retinandu-se riscul excluderii, partiale sau totale, a Romaniei de la finantarea comunitara a cheltuielilor alocate din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) privind masurile de sprijin pe suprafata ale Comisiei Europene, tinand seama de faptul ca neadoptarea prezentei ordonante de urgenta ar avea drept consecinta aplicarea de penalitati Romaniei, ca urmare a neactualizarii LPIS, ceea ce ar conduce, implicit, la neplata din FEGA a fermierilor din agricultura romaneasca, in considerarea faptului ca aceste elemente vizeaza interesul national si constituie situatie de urgenta si extraordinara a carei reglementare nu poate fi amanata, in temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata, Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

Art. 1
(1) Activitatea de aerofotogrammetrie si de realizare a ortofotoplanurilor pe teritoriul Romaniei, pentru Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, reprezinta activitate de interes national.
(2) In perioada 31 martie 2010—31 decembrie 2020, activitatea de aerofotogrammetrie si de realizare a ortofotoplanurilor pe teritoriul Romaniei, pentru Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, se executa de catre Ministerul Apararii Nationale.
(3) Structurile Ministerului Apararii Nationale care executa aceste activitati se stabilesc de ministrul apararii nationale, prin protocolul prevazut la art. 2 alin. (2).
(4) Structurile Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale beneficiare ale acestor activitati se stabilesc de ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, prin protocolul prevazut la art. 2 alin. (2).
(5) Activitatea de aerofotogrammetrie si de realizare a ortofotoplanurilor de catre Ministerul Apararii Nationale se efectueaza cu respectarea prevederilor art. 6 din Legea cadastrului si a publicitatii imobiliare nr. 7/1996, republicata, cu modificarile ulterioare.

Art. 2
(1) Plata serviciilor de aerofotogrammetrie si de realizare a ortofotoplanurilor se efectueaza, anual, din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
(2) Pentru aplicarea prevederilor art. 1 si art. 2 alin. (1), in termen de 10 zile de la intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta se incheie un protocol intre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Ministerul Apararii Nationale.
(3) In baza protocolului prevazut la alin. (2), se incheie anual contracte de prestari servicii intre structurile desemnate potrivit prevederilor art. 1 alin. (3) si (4).
(4) Pentru anul 2010, contractul de prestari de servicii se incheie in termen de 10 zile de la semnarea protocolului prevazut la alin. (2).

Art. 3
Pentru derularea activitatii prevazute la art. 1 alin. (2), Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin structura stabilita potrivit art. 1 alin. (4), efectueaza plata unui avans intr-un procent de 30% Ministerului Apararii Nationale, pentru structura desemnata potrivit art. 1 alin. (3), in termen de maximum 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.

Art. 4
Sumele incasate din serviciile de aerofotogrammetrie si de realizare a ortofotoplanurilor se constituie venituri ale activitatilor finantate integral din venituri proprii infiintate pe langa Ministerul Apararii Nationale, potrivit prevederilor Hotararii Guvernului nr. 253/2003 privind aprobarea infiintarii pe langa Ministerul Apararii Nationale a unor activitati finantate integral din venituri proprii, cu modificarile ulterioare.

Art. 5
(1) Inregistrarile rezultate in urma serviciilor de aerofotogrammetrie si ortofotoplanurile fac obiectul dreptului de autor al Ministerului Apararii Nationale, iar Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si institutiile din subordine au drept de utilizare a acestora.
(2) Ortofotoplanurile rezultate in urma aplicarii prevederilor prezentei ordonante de urgenta se pot pune la dispozitia autoritatilor publice centrale si locale, gratuit, la cerere, potrivit protocoalelor incheiate intre acestea si Ministerul Apararii Nationale.

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 199 din 30 martie 2010.

Care este opinia ta?

FORUM

05.03.2020 - 12:35
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numarul meu este 0905286325 raspunde

14.02.2020 - 12:14
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numărul meu este 0905287606. raspunde

25.01.2020 - 5:00
Anonim spune: Am pus feromoni si i -am atras din toata pasunea.De cinci ani nj ne ramane un fruct ña livada .Cu insecticid mor dupa ce mananca florile chimizate.Jale fac !!! raspunde

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde