Operatorii de produse pentru protecţia plantelor, controlaţi de poliţişti

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , , ,

Poliţiştii de la Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.G.P.R. au confiscat peste 20 de tone de pesticide deţinute contrar dispoziţiilor legale. Pe numele a 85 de persoane au fost întocmite dosare penale pentru încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu.

În perioada 18 martie – 19 aprilie a.c., Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.G.P.R. a coordonat o acţiune la nivelul a 23 de judeţe, respectiv Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Olt, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Timiş, Tulcea şi Vaslui, precum şi în municipiul Bucureşti pentru prevenirea, identificarea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul produselor de protecţie a plantelor.

Acţiunea a avut în vedere modul în care sunt respectate prevederile legislaţiei în vigoare de agenţii economici înregistraţi sau autorizaţi să efectueze operaţiuni cu produse de protecţie a plantelor, precum şi depistarea neregulilor ce pot prezenta riscuri majore de producere a unor evenimente grave pentru sănătatea populaţiei şi mediul înconjurător.

Pentru verificarea tuturor aspectelor prevăzute şi sancţionate de legislaţia incidentă în acest domeniu, poliţiştii structurilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase au cooperat nemijlocit şi au acţionat împreună cu specialişti din componenţa diferitelor instituţii care, potrivit legii, au competenţă, atribuţii legale şi expertiză pe problematica ce a făcut obiectul acţiunii (unităţi fitosanitare, Garda de Mediu, inspectorate teritoriale de muncă).

Echipele de control au efectuat verificări şi controale la 1.107 agenţi economici care efectuează operaţiuni cu acest tip de produse. În urma acestor activităţi au fost constatate 84 de fapte de natură penală pentru săvârşirea cărora sunt cercetate 85 de persoane.

Din totalul faptelor descoperite, 65 sunt prevăzute de legislaţia privind protecţia mediului, 12 sunt prevăzute de normele privind regimul substanţelor şi preparatelor chimice periculoase, restul faptelor fiind prevăzute de alte legi.

De asemenea, au fost indisponibilizate în vederea confiscării 8.976 de kilograme şi 10.983 litri de diverse produse de protecţie a plantelor.

Tot în cadrul acţiunii, pentru alte nereguli constatate, cu pericol social redus, au fost aplicate 180 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 174.680 lei.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

05.03.2020 - 12:35
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numarul meu este 0905286325 raspunde

14.02.2020 - 12:14
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numărul meu este 0905287606. raspunde

25.01.2020 - 5:00
Anonim spune: Am pus feromoni si i -am atras din toata pasunea.De cinci ani nj ne ramane un fruct ña livada .Cu insecticid mor dupa ce mananca florile chimizate.Jale fac !!! raspunde

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde