Numărul animalelor sacrificate a scăzut în iulie la bovine şi a crescut la ovine, caprine şi păsări

| Rapoarte si statistici | de

Etichete:

Numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate în luna iulie a acestui an a scăzut la bovine şi a crescut la ovine şi caprine şi păsări, iar la porcine a rămas constant, în comparaţie cu aceeaşi lună a anului 2009, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

statistici-zootehnie-septembrie

Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 5,2%, respectiv cu 7,3%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate a rămas constant, iar greutatea lor în carcasă a scăzut cu 0,5%. În luna iulie 2010, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a reprezentat 15,1% din totalul sacrificărilor de bovine.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 21,5%, respectiv cu 23,7%. În luna iulie 2010, sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au reprezentat 71,7% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 15,0%, respectiv cu 15,8%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 40,1%, respectiv cu 31,7%. Tăierile în unităţile industriale specializate care deţin o pondere de 9,8% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine şi greutatea în carcasă a acestora, au crescut cu 71,4%, respectiv cu 57,4%.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 7,2%, respectiv cu 15,3%. În unităţile industriale specializate s-a realizat 85,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au crescut atât din punct de vedere al numărului de păsări sacrificate cât şi al greutăţii lor în carcasă cu 9,0%, respectiv cu 5,7%.

Iulie 2010 comparativ cu iulie 2009

Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 3,9% , respectiv cu 7,6%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate au rămas constante, iar greutatea lor în carcasă a crescut cu 1,7%.

Numărul total de porcine sacrificate a rămas constant, iar greutatea în carcasă a acestora a crescut cu 0,5%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 6,5%, respectiv cu 2,8%. Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 6,5%, respectiv cu 6,3%.

Tăierile în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut de 3 ori, respectiv de 2,9 ori.

Numărul total al păsărilor sacrificate a crescut cu 2,4%, iar greutatea lor în carcasă a scăzut cu 3,2%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat creşteri la numărul păsărilor sacrificate şi la greutatea în carcasă a acestora cu 2,4%, respectiv 2,0%.

În lunile analizate greutatea medie în carcasă la principalele specii de animale şi păsări prezintă uşoare oscilaţii.

În perioada iulie 2009 – iulie 2010, cele mai mari creşteri ale greutăţii în carcasă a animalelor sacrificate s-au înregistrat în luna decembrie la porcine şi în luna aprilie la ovine şi caprine, când au loc sacrificările tradiţionale ocazionate de sărbătorile de Crăciun şi Paşte.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

26.01.2022 - 8:21
ion spune: se pare ca singurul abator din gilau este de pasari ,domnul maghiaru sa lasat pagubas cu carnea de iepure raspunde

26.01.2022 - 8:17
Anonim spune: se pare ca singurul abator din gilau este de pasari ,domnul maghiaru sa lasat pagubas cu carnea de iepure raspunde

17.10.2021 - 12:11
CRUCERU ȘTEFAN spune: Am trăit în Grecia 5 ani _ acolo utilajele agricole circulau fără restricții .,mai puțin pe autostrăzi.La noi de ce nu se poate ? .Motocoltoarele de ce pot ? .Toate utilajele agricole , să poată să se deplaseze la terenul care trebuie lucrat fără restricții. raspunde

11.08.2021 - 8:29
Badoi maria spune: Pentru mine este o planta cultivata necunoscuta, dar am întâlnit-o în păduri. E cunoscuta ca umbra epurelui. Se cultiva ca planta decorativa fiind f.bigata în masa foliara. M-ar interesa plantarea în câmp. În speranța că mă ajutați, va mulțumesc. raspunde

16.02.2021 - 5:41
Elena Barbu spune: Număr de telefon la numărul 9 Rebeca santplant raspunde

01.02.2021 - 10:44
Vasile Bouleanu spune: De ce nu gasesc acest soi si pe Wikipedia ? raspunde