Ministrul agriculturii a participat, miercuri, la expoziţia de animale de la Sălciua (Alba)

| Evenimente agricole | de

Etichete: , ,

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale Valeriu Tabără a participat miercuri, 20 octombrie 2010, la „Expoziţia de animale cu vânzare prin licitaţie” de la Sălciua, jud. Alba – prima licitaţie de animale organizată în România.

Manifestarea a avut loc la iniţiativa Consiliului Judeţean Alba şi a Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Alba, împreună cu Primăria Sălciua şi Asociaţiile crescătorilor de bovine din judeţul Alba, după modelul german, conform căruia se organizează o serie de trei licitaţii de animale. Acestea se vor desfăşura în cadrul târgurilor tradiţionale de animale din judeţ.

La prima ediţie, de la Sălciua, au fost prezenţi crescători de animale din zona Munţilor Apuseni, dar şi persoane fizice şi juridice care au ca obiect de activitate colectarea de tineret bovin. Următoarele ediţii se vor desfăşura în localităţile Teiuş şi Ciugud.

Ministrul Valeriu Tabără a spus, la finalul licitaţiei, că MADR susţine astfel de iniţiative şi doreşte să extindă la nivelul întregii ţari organizarea licitaţiilor de animale în târguri sau pieţe, prin care să se elimine specula iar preţul să fie cel corect.

Având în vedere lipsa abatoarelor pentru valorificarea producţiei de carne şi interesul scăzut pentru colectarea laptelui de vacă din cauza ne-rentabilităţii economice, vânzarea prin licitaţie este singura soluţie potrivită pentru valorificarea animalelor la un preţ corect atât pentru vânzător, cât şi pentru cumpărător. Acest mod de vânzare poate duce la păstrarea tradiţiei prin stimularea creşterii în continuare a animalelor.

Ministrul Tabără a ţinut să precizeze că, în perspectivă, după dezvoltarea acestor pieţe şi târguri, nu este exclusă organizarea unei „burse a animalelor” în România.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

26.01.2022 - 8:21
ion spune: se pare ca singurul abator din gilau este de pasari ,domnul maghiaru sa lasat pagubas cu carnea de iepure raspunde

26.01.2022 - 8:17
Anonim spune: se pare ca singurul abator din gilau este de pasari ,domnul maghiaru sa lasat pagubas cu carnea de iepure raspunde

17.10.2021 - 12:11
CRUCERU ȘTEFAN spune: Am trăit în Grecia 5 ani _ acolo utilajele agricole circulau fără restricții .,mai puțin pe autostrăzi.La noi de ce nu se poate ? .Motocoltoarele de ce pot ? .Toate utilajele agricole , să poată să se deplaseze la terenul care trebuie lucrat fără restricții. raspunde

11.08.2021 - 8:29
Badoi maria spune: Pentru mine este o planta cultivata necunoscuta, dar am întâlnit-o în păduri. E cunoscuta ca umbra epurelui. Se cultiva ca planta decorativa fiind f.bigata în masa foliara. M-ar interesa plantarea în câmp. În speranța că mă ajutați, va mulțumesc. raspunde

16.02.2021 - 5:41
Elena Barbu spune: Număr de telefon la numărul 9 Rebeca santplant raspunde

01.02.2021 - 10:44
Vasile Bouleanu spune: De ce nu gasesc acest soi si pe Wikipedia ? raspunde