Luna noiembrie in legumicultura

| Legume, Vegetal | de

Actualizat: 10 august 2019

Etichete: , ,

In acesta perioada, se efectueaza lucrari de recoltare la legumele radacinoase, si varzoasa. Radacinoasele care se recolteaza sunt: morcovul, patrunjelul, pastarnacul, telina pentru radacina, sfecla rosie, ridichi de iarna.
Varzoasele sunt: varza de toamna, varza rosie si conopida de toamna. La conopida se fac si ultimele udari pentru asigurarea necesarului de apa, deorece este o mare consumatoare de apa.
Pregatirea terenului se executa diferentiat, in functie de momentul infiintarii culturilor. La culturile care se infiinteaza toamna: ceapa verde, usturoi verde, ceapa si usturoi de toamna, se procedeaza la desfiintarea culturii anterioare si nivelarea de exploatare, aplicarea ingrasamintelor organice si a celor chimice greu solubile, urmate de o aratura adanca, la o adancime de 28 – 30 cm, maruntirea terenului, deschiderea rigolelor, modelarea si plantarea propriu-zisa. La culturile care se infiinteaza primavara, in ogor propriu, terenul se lasa in brazda „cruda” peste iarna.
Tot in aceasta perioada, se continua aprovizionarea cu materiale (turba, mranita, nisip, pamant de telina etc.), in vederea pregatirii amestecurilor de pam`nturi pentru producerea rasadurilor. Aceste materiale se cern si se pregatesc amestecurile, dupa diverse retete, se dezinfecteaza si se depoziteaza in locuri adapostite pana in momentul utilizarii.
Se face, de asemenea, aprovizionarea cu gunoi de grajd, care se aseaza in platforme si se foloseste pentru instalarea rasadnitelor cu incalzire biologica.
In solarii, se executa recoltarea la conopida, salata, precum si tratamente fitosanitare, daca este nevoie.
Se pregateste terenul pentru infiintarea culturilor de ceapa verde, usturoi verde, spanac, prin desfiintarea culturilor anterioare, fertilizarea de baza, mobilizarea solului si maruntirea acestuia, modelarea, dupa care se planteaza sau se seamana, in functie de specie.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde

19.02.2019 - 8:01
Anonim spune: Carcasa de iepure,pentru cei interesati 0760510528 raspunde

03.01.2019 - 3:00
DIANA spune: BUNA Am si eu cativa urechiati dc as avrea unde sa ii vand as axtinde numarul lor ,imi poate oferi cineva detaliile necesare ? raspunde

21.11.2018 - 11:39
Popescu Emilian spune: Parerea mea este ca, fiind o cultura mai putin cunoscuta suprafetele vor fi restranse si pe piata nu se vor cauta. Apropo de suprafete, in zona Oltenieii si in mod special in zona Dabuleni ,unde conditile pedo-climatice sunt favorabile cultivarii, la ce suprafete s-a ajuns? Multumim! raspunde