Legea cadastrului gratuit, finalizata peste cateva saptamani

| Actualitate, Politici agricole | de

Actualizat: 10 august 2019

Etichete: , , , ,

Preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, democrat-liberalul Daniel Buda, a dat asigurări că în câteva săptămâni va fi finalizată legea care stabileşte ca la nivel naţional cadastrarea terenurilor să se facă gratuit de către stat, actul normativ urmând să aducă beneficii pe termen lung, potrivit Mediafax.

Daniel Buda a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că este nevoie de o astfel de lege, deoarece statul este interesat să aibă „o oglindă fidelă” a realităţilor din teren.

„Cadastrarea gratuită este o provocare pentru PDL. Sunt probleme cu identificarea terenurilor sau cu stabilirea exactă a limitelor administrative între judeţe. Ne dorim ca statul să facă această cadastrare la nivel naţional în mod gratuit pentru cetăţeni, deoarece este interesat să aibă o oglindă fidelă a realităţilor din teren. Dacă ştii cine este proprietarul, ştii pe cine să impozitezi. Este important şi pentru investitorii care vin în România să ştie cine sunt proprietarii terenurilor. Sunt elemente care vin în sprijinul statului, iar statul este interesat să sprijine această activitate. Proiectul de lege va fi finalizat în maximum trei săptămâni”, a spus Daniel Buda.

Proiectul prevede ca statul şi Guvernul „să ofere sumele necesare şi suficiente pentru a fi făcută cadastrarea gratuită la nivel naţional”.

„Va fi o cheltuială pentru stat, dar beneficiile pe termen lung vor fi mai mari”, a afirmat Buda. El a precizat că, tot în următoarea perioadă, va fi finalizată şi reglementarea profesiei de geodez.

 1. un agricultor de bunacredinta - 10-4-2011, 11:22

  Adoptarea Legii cadastrului gratuit este o masura foarte buna, care se impune cu necesitate!
  Speram sa se adopte si sa intre in vigoare cat mai repede!

 2. marian - 19-4-2011, 21:06

  lege buna pentru cei care cumpara terenuri , romani sau straini cheltuielile erau suportate de acestia depasind de multe ori valoarea terenurilor .oglinda fidela a d-lui buda e cam aburita de interesele strainilor ,romanii trebuind sa plateasca in locul celor interesati de praduirea tarii si de pradarea terenurilor. legea daca va iesi va trebui sa prevada si cheltuieli pentru cumpararea catuselor pentru cei ce au intabulat terenuri ce nu le apartin fara ca adevaratii proprietari sa fie instiintati .sunt rezervat in a crede ca problema cadastrului va fi rezolvata in romania de actualii conducatori care nu vad o astfel de problema decat prin prisma degetului lui petru .

 3. ION_13 - 9-7-2011, 12:07

  Sunt atâtea abuzuri şi atâtea legi aberante. Spre exemplu, mi s-a luat 300 mp dintr-un teren şi s-a alipit la un alt proprietar, iar ANCPI nu recunoaşte aceasta ca fiind o greşeală datorată funcţionarilor publici şi nici actul testamentar, care este dovada acestui furt, nu este recunoscut. Altor oameni li s-a scăzut terenul deţinut în intravilan din suprafaţa care o aveau în extravilan. Furturi de mare clasă şi pe faţă.
  Nu cred că mai apucă să pună în practică legea cadastrului gratuit, pentru că şandramaua capitalistă, bazată pe minciună şi nelegiuire, se va prăbuşi curând.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

05.03.2020 - 12:35
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numarul meu este 0905286325 raspunde

14.02.2020 - 12:14
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numărul meu este 0905287606. raspunde

25.01.2020 - 5:00
Anonim spune: Am pus feromoni si i -am atras din toata pasunea.De cinci ani nj ne ramane un fruct ña livada .Cu insecticid mor dupa ce mananca florile chimizate.Jale fac !!! raspunde

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde