Kraft se pregăteşte să majoreze oferta ostilă pentru preluarea Cadbury

| Actualitate, Companii, Extern, Procesare | de

Actualizat: 10 august 2019

Etichete: ,

kraftGrupul american Kraft Foods se pregăteşte să majoreze în următoarele două săptămâni oferta ostilă de zece miliarde de lire sterline (16 miliarde de dolari) pentru preluarea producătorului britanic de dulciuri Cadbury, potrivit The Times citat de Mediafax.
Acţiunile Cadbury au încheiat şedinţa de tranzacţionare de pe 31 decembrie 2009 la un preţ mai mare decât cel pe care se bazează oferta Kraft. În aceste condiţii, grupul american nu are altă opţiune decât să mărească oferta pentru câştiga sprijinul acţionarilor companiei britanice.
Oferta va trebui înaintată până pe 19 ianuarie. După această dată, grupul poate licita mai mult numai dacă apare un alt cumpărător.
Producătorul american de ciocolată Hershey ar putea fi un eventual concurent pentru Kraft în cursa pentru preluarea Cadbury, având în vedere că de câteva săptămâni încearcă să pună la punct o ofertă. Hershey aşteaptă, însă, prezentarea ofertei Kraft înainte să acţioneze.
Preşedintele Cadbury, Roger Carr, a respins ultima propunere a Kraft, considerând-o derizorie şi neatrăgătoare. Compania ar prefera un parteneriat cu Hershey.
Kraft şi-a anunţat investitorii că va păstra o politică disiciplinată în legătură cu Cadbury şi nu va sacrifica ratingul de credit.
Alţi posibili cumpărători sunt grupul elveţian Nestle şi cel italian Ferrero. Presa din Italia a indicat că reprezentanţii Ferrero, ai Hershey şi ai fondurilor de investiţii KKR şi Blackstone s-au întâlnit pentru a discuta în legătură cu o ofertă de achiziţionare a Cadbury, însă nu au stabilit nimic concret.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde

19.02.2019 - 8:01
Anonim spune: Carcasa de iepure,pentru cei interesati 0760510528 raspunde

03.01.2019 - 3:00
DIANA spune: BUNA Am si eu cativa urechiati dc as avrea unde sa ii vand as axtinde numarul lor ,imi poate oferi cineva detaliile necesare ? raspunde

21.11.2018 - 11:39
Popescu Emilian spune: Parerea mea este ca, fiind o cultura mai putin cunoscuta suprafetele vor fi restranse si pe piata nu se vor cauta. Apropo de suprafete, in zona Oltenieii si in mod special in zona Dabuleni ,unde conditile pedo-climatice sunt favorabile cultivarii, la ce suprafete s-a ajuns? Multumim! raspunde

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde