În SUA a fost descoperit grâu modificat genetic nedeclarat și neomologat

| Actualitate, Extern | de

Etichete: , , ,

grau-oregon

Japonia a suspendat la finele lunii trecute importurile de grâu din SUA. De asemenea, Comisia Europeană a recomandat sporirea controalelor asupra importurilor de grâu american. Deciziile Japoniei și autorităților europene au survenit după ce în statul american Oregon a fost descoperită o varietate neomologată de grâu modificat genetic.

Potrivit datelor transmise de AP şi citate de Agerpres, consilierul Ambasadei japoneze de la Washington, Katsuhiro Saka, a declarat că Japonia a decis să anuleze comenzile pentru grâu alimentar provenit din zona de nord-vest a SUA, precum şi o parte din comenzile pentru grâu destinat furajării.

„În majoritatea ţărilor, soiurile neomologate de grâu modificat genetic sunt o sursă de îngrijorare. Consumatorii japonezi au aceleaşi îngrijorări”, a declarat Katsuhiro Saka, potrivit Agerpres.

Japonia este una din cele mai importante pieţe pentru cultivatorii de grâu din SUA, care exportă aproximativ jumătate din recolta sa de grâu.

La rândul său, Comisia Europeană (CE) a recomandat statelor UE să efectueze controale asupra importurilor de grâu american, precizând că, în cazul unui rezultat pozitiv, lotul respectiv nu trebuie distribuit pe piaţă.

„Comisia a sesizat statele membre prin intermediul Sistemului Comunitar de Alertă Rapidă pentru Alimentaţie (RASFF) şi le-a recomandat să îşi testeze importurile de grâu moale alb”, se arată într-un comunicat al CE.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde

19.02.2019 - 8:01
Anonim spune: Carcasa de iepure,pentru cei interesati 0760510528 raspunde

03.01.2019 - 3:00
DIANA spune: BUNA Am si eu cativa urechiati dc as avrea unde sa ii vand as axtinde numarul lor ,imi poate oferi cineva detaliile necesare ? raspunde

21.11.2018 - 11:39
Popescu Emilian spune: Parerea mea este ca, fiind o cultura mai putin cunoscuta suprafetele vor fi restranse si pe piata nu se vor cauta. Apropo de suprafete, in zona Oltenieii si in mod special in zona Dabuleni ,unde conditile pedo-climatice sunt favorabile cultivarii, la ce suprafete s-a ajuns? Multumim! raspunde