Galaţiul, cap de pod pentru gigantul canadian Agrium

| Actualitate | de

Etichete: , ,

Galaţiul a devenit în mod oficial de ieri „capul de pod” al intrării pe piaţa românească al gigantului canadian Agrium, lider mondial în producţia şi comercializarea de produse şi servicii agricole, cu o cifră de afaceri de peste 10 miliarde de dolari, scrie cotidianul galatean Viata Libera.

Vicepreşedintele financiar al companiei, Linda Dalgetty, s-a aflat la Galaţi pentru a le prezenta fermierilor principalele beneficii pe care colaborarea cu Agrium le-o poate aduce, dar într-o oarecare măsură se poate spune că era vorba de o întâlnire cu vechi cunoştinţe.

Asta pentru că drumul companiei canadiene spre Galaţi a fost deschis încă din luna mai, când a achiziţionat grupul italian Cereal Toscana ce deţinea pachetul majoritar de acţiuni (68,76 la sută) la societatea gălăţeană Agroport. Ulterior, Agrium a achiziţionat şi pachetul de acţiuni deţinut la Agroport de Trans Europa Management (31,23 la sută).

În total, valoarea totală a tranzacţiei a fost de 16,85 milioane euro plus capitalul de lucru, artizanul afacerii fiind Susan Jones, preşedintele Agrium Europe.

„De ce Agroport? Pentru că este o companie cu care împărtăşim aceleaşi valori, ne place să facem afaceri împreună. Am găsit oamenii potriviţi la locul potrivit, care cunosc foarte bine piaţa locală, care se bucură de încrederea clienţilor. Într-un cuvânt, sunt partenerii potriviţi pentru dezvoltarea unui model de afaceri din care ˝Să creştem împreună!˝, aşa cum este şi deviza Agroport”, a declarat pentru „Viaţa liberă” vicepreşedintele Agrium, Linda Dalgetty.

Aceasta a precizat că pentru fermieri avantajul major va fi acela că vor avea ocazia să încheie un parteneriat cu o companie care îşi respectă întotdeauna angajamentele. Într-adevăr, faptul că Agrium este, de exemplu, deopotrivă producător şi distribuitor al unei largi game de îngrăşăminte duce la eliminarea din lanţul de desfacere a unor intermediari, ceea ce înseamnă, implicit, preţuri mai mici.

„Practic, prezenţa în România a Agrium înseamnă un pas important spre o maturizare şi consolidare a pieţei locale a cerealelor”, a subliniat Ofelia Nalbat, manager comercial Agroport. Echipa din Galaţi, care are însă operaţiuni şi la Brăila, a fost păstrată şi în noua formă gândită de Agrium. Atât doar că Agroport devine cu acte în regulă şi strategii de piaţă Agrium – Agroport.

Incluzând achiziţia Agroport, Agrium Europe a ajuns să deţină sau să închirieze unităţi de stocare pentru 400.000 de tone de produse lichide şi solide în Europa şi anticipează vânzări anuale de 2,8 milioane de tone de nutrienţi.

Agrium este listată pe bursele din Torino şi New York şi în ultimii ani a derulat un ambiţios plan de achiziţii şi alianţe strategice, menite să consolideze prezenţa grupului la nivel mondial.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

02.10.2023 - 1:42
Dragomir Florentina spune: Buna ziua mă numesc dragomir Florentina am 16 ani sunt eu mama sora mea nepoata și fratele meu căutăm de munca ne-ați putea ajuta raspunde

16.08.2023 - 5:39
TUTA AURELIAN spune: AM PUS IN PAMINT 20 DE CUIBURI DOVLEAC DE FACE SEMINTA FARA COAJA AM SEMANAT IN DATA DE CINCI IULIE AU INCEPUT SA CREASCA DOVLETI UNI AU PESTE TREI KG UN SINGUR TRATAMENT AM DAT UN FUNGICID PE BAZA DE CUPRU SIUN INSECTICID AM MAI DAT DOUA TRATAMENTE FOLIARE CROPMAX SI UN TRATAMENT FOLIAR PE BAZA DE CALCIU SI UDATI LA DOUA ZILE SUNT FOARTE MULTUMITI CUM AU INTRAT IN VEGETATIE raspunde

28.05.2023 - 8:47
Petrisor spune: O soluție ar fi un guvern Nationalist 100 %...iar apoi respingerea tirurilor la graniță plus controale de toxicitate și vechea creare de piețe numai pentru producători naționali și interzicerea supermarketurilor să vândă turcisme. sau alte produse asiatice sfără un control RIGUROS pentru că ne afectează .viața noastră și sănătatea noastră fizică și mentală ne afectează și depinde de Ce introducem în stomac .Deci trebuie luate măsuri drastice ,nu de ieri nu de anul trecut ci de 33 de ani .Guvernanții sunt de vina pentru incapabilitatea delăsarea neputință și indolența față de o problemă atât de serioasă față de națiune față de copii noștri și viitorul nostru și al țării ...afară cu ei și mafia buzunarelor pline afară cu profitorii .Și amenzi plus arestări și celor ai noștri ce se ocupă cu chimicale ...Etrel...etc.etc.altfel dăm Amin prea devreme.????? raspunde

12.03.2023 - 2:23
Obreja spune: Preț foarte convenabil raspunde

15.02.2023 - 4:06
CALINCIUC TRAIAN spune: de unde pot achizitiona acest codex 2022. va multumesc. raspunde

20.10.2022 - 1:16
Matei Vasile spune: Buna ziua , am o suprafata de 9 ha teren care sar preta pentru infiintarea unei plantatii de Salcie energetica , binenteles ca ma gindesc si la procesare in peleti de foc As vrea sa stiu daca afacerea poate deveni rentabila pe suprafata de 9 ha , si in completare sa colectez rumegus de la gatere din zona pentru procesare suplimentara Multumesc frumos pentru raspuns Matei Vasile 0744882260 raspunde