Fonduri europene pescuit: Proiectele pentru dezvoltarea Deltei pot fi depuse până la sfârșitul lunii iulie

| Financiar, Fonduri europene | de

Etichete: , , , , , ,

fonduri-pescari-pescuit-delta-dunarii

Conducerea Grupul Local pentru Pescărie Durabilă (FLAG – Fisheries Local Action Group) Delta a prelungit până la sfârşitul lunii iulie termenul limită pentru depunerea proiectelor în vederea accesării a circa 20 de milioane de euro pentru dezvoltarea Rezervaţiei, informează Agerpres.

Până luni, 8 iulie, când a expirat termenul limită stabilit iniţial de FLAG Delta pentru depunerea proiectelor, au fost înregistrate şase proiecte, unul din ele fiind declarat neeligibil, potrivit preşedintelui FLAG, Marius Pavel.

„Cererea de prelungire a termenului limită a venit din partea posibililor beneficiari, atât asociaţii neguvernamentale şi societăţi private, cât şi autorităţi locale. Ni s-a semnalat că studiile de fezabilitate ale proiectelor necesită timp şi în aceste condiţii am acceptat cererea lor. Vorbim de zeci de proiecte care trebuie să fie depuse”, a declarat, luni, pentru AGERPRES preşedintele FLAG Delta, Marius Pavel.

Astfel, persoanele fizice şi juridice pot depune până la finele lunii în curs proiecte pentru dezvoltarea turismului şi ecoturismului, protejarea şi promovarea patrimoniului natural şi cultural al Deltei, precum şi pentru crearea unor alternative ocupaţionale accesibile populaţiei în vederea scăderii presiunii asupra resursei piscicole din Rezervaţie.

În urmă cu aproape un an, FLAG Delta Dunării a obţinut circa 20 de milioane de euro pentru punerea în aplicare a Planului de Dezvoltare Integrată a Deltei Dunării, finanţarea având cea mai mare valoare alocată prin Programul Operaţional pentru Pescuit unei zone piscicole din Europa.

Fondul este destinat comunităţilor din Rezervaţie, autorităţi locale, organizaţii şi societăţi private, care urmează să încheie contractele de finanţare până la finele anului în curs şi să finalizeze proiectele până la data de 31 decembrie 2015.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

26.01.2022 - 8:21
ion spune: se pare ca singurul abator din gilau este de pasari ,domnul maghiaru sa lasat pagubas cu carnea de iepure raspunde

26.01.2022 - 8:17
Anonim spune: se pare ca singurul abator din gilau este de pasari ,domnul maghiaru sa lasat pagubas cu carnea de iepure raspunde

17.10.2021 - 12:11
CRUCERU ȘTEFAN spune: Am trăit în Grecia 5 ani _ acolo utilajele agricole circulau fără restricții .,mai puțin pe autostrăzi.La noi de ce nu se poate ? .Motocoltoarele de ce pot ? .Toate utilajele agricole , să poată să se deplaseze la terenul care trebuie lucrat fără restricții. raspunde

11.08.2021 - 8:29
Badoi maria spune: Pentru mine este o planta cultivata necunoscuta, dar am întâlnit-o în păduri. E cunoscuta ca umbra epurelui. Se cultiva ca planta decorativa fiind f.bigata în masa foliara. M-ar interesa plantarea în câmp. În speranța că mă ajutați, va mulțumesc. raspunde

16.02.2021 - 5:41
Elena Barbu spune: Număr de telefon la numărul 9 Rebeca santplant raspunde

01.02.2021 - 10:44
Vasile Bouleanu spune: De ce nu gasesc acest soi si pe Wikipedia ? raspunde