Fermierii englezi se arata surprinsi de desemnarea lui Dacian Ciolos

| Actualitate, Extern | de

Actualizat: 10 august 2019

Etichete: ,

Fermierii din Anglia şi Ţara Galilor găsesc surprinzătoare desemnarea lui Dacian Cioloş la agricultură în viitoarea CE, dat fiind că România are o serie de probleme în domeniu, dar, graţie experienţei, îl consideră totuşi potrivit să conducă viitoarea reformă a Politicii Agricole Comune.
Potrivit NewsIn,Country Land & Business Association (CLA), o organizaţie a agricultorilor din Anglia şi Ţara Galilor, a cerut Parlamentului European să ajungă rapid la o decizie în privinţa Comisiei propuse de preşedintele Jose Manuel Barroso, din care face parte şi Dacian Cioloş, „o alegere-surpriză pentru comisarul pentru agricultură şi dezvoltare rurală”, relatează publicaţia Farming UK.
„Poate părea o alegere surprinzătoare desemnarea unui comisar dintr-un nou stat membru, mai ales dacă ţinem cont de starea nedezvoltată a agriculturii din România şi de dificultăţile pe care autorităţile de aici le au în implementarea satisfăcătoare a Politicii Agricole Comune”, a declarat preşedintele CLA, William Worsley.
„Totuşi, cu ajutorul profesionalismului personalului Comisiei, odată cu noua importanţă pe care o are Parlamentul European şi graţie propriei sale experienţe ca ministru al agriculturii, dl. Cioloş va fi probabil bine plasat pentru a conduce Politica Agricolă Comună, care trebuie reformată. Îi dorim succes deplin în activitate”, a adăugat Worsley.
„Este vital ca noua Comisie să fie confirmată în cel mai scurt timp. Actualele aranjamente interimare, prin care Comisia funcţionează chiar şi după expirarea mandatului său, au potenţialul de a pune UE într-o poziţie dificilă, dacă trebuie luate decizii importante”, a arătat şeful CLA. „Una dintre cele mai importante sarcini care stau în faţa Comisiei propuse de preşedintele Barroso va fi să ajungă la un acord privind direcţia şi dimensiunea viitoarei Politici Agricole Comune”, a reamintit Worsley.
„CLA şi partenerii ei europeni pledează ca această politică să aibă un rol şi mai important în următoarele decenii, în special să furnizeze Securitatea Alimentară Europeană şi de Mediu – ambele ameninţate de creşterea economică şi a populaţiei şi de schimbarea climatică”, a mai spus preşedintele asociaţiei fermierilor din Anglia şi Marea Britanie.
Şi organizaţiile fermierilor din Scoţia, precum şi politicienii scoţieni au salutat desemnarea, chiar dacă surprinzătoare, a lui Dacian Cioloş pentru portofoliul agriculturii în noua Comisie Europeană şi l-au invitat pe fostul ministru român în Scoţia pentru a cunoaşte direct problemele care îi preocupă pe agricultorii de aici.
Presa franceză a scris însă că britanicii sunt furioşi pentru desemnarea lui Cioloş la agricultură, considerând că Franţa va avea doi comisari europeni – Michel Barnier, bineînţeles, dar şi Dacian Cioloş, pentru că noul comisar pentru agricultură, chiar dacă este de origine română, este un prieten al Franţei, „ţara sa de adopţie”. „E prea mult pentru vecinii noştri de peste Canal, care au făcut totul pentru a bloca numirea acestui inginer agronom, fost ministru al agriculturii”, susţine cotidianul regional francez Ouest France.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde

19.02.2019 - 8:01
Anonim spune: Carcasa de iepure,pentru cei interesati 0760510528 raspunde

03.01.2019 - 3:00
DIANA spune: BUNA Am si eu cativa urechiati dc as avrea unde sa ii vand as axtinde numarul lor ,imi poate oferi cineva detaliile necesare ? raspunde

21.11.2018 - 11:39
Popescu Emilian spune: Parerea mea este ca, fiind o cultura mai putin cunoscuta suprafetele vor fi restranse si pe piata nu se vor cauta. Apropo de suprafete, in zona Oltenieii si in mod special in zona Dabuleni ,unde conditile pedo-climatice sunt favorabile cultivarii, la ce suprafete s-a ajuns? Multumim! raspunde