Exporturile de grâu din Rusia s-ar putea înjumătăţi

| Actualitate, Extern | de

Actualizat: 10 august 2019

Etichete: , ,

Rusia şi-ar putea reduce la jumătate exporturile de grâu în acest an agricol, din cauza secetei şi a crizei de cereale de pe piaţa locală, anunţă IKAR – Institut de Cercetare Agricolă din Rusia, sursă consultată de ziarul Bursa.

Potrivit IKAR, exporturile ruseşti de grâu ar putea ajunge la 9,5 milioane tone metrice în anul agricol curent, de la 18 milioane de tone în anul precedent.

Oleg Suhanov, specialist în cadrul IKAR, a declarat, citat de agenţia Bloomberg: „Rusia nu va exporta grâu din stocurile de stat, în condiţiile în care morile din ţară şi crescătorii de animale se confruntă cu o criză de cereale. Mai mult, nu excludem posibilitatea ca Rusia să impună o taxă restrictivă la exportul de cereale, începând cu 2011, în vederea reducerii exporturilor producătorilor privaţi”.

IKAR arată că, din cauza secetei, recolta de grâu din Rusia ar putea să scadă cu 24% faţă de anul trecut, la 47 de milioane de tone. Anterior, IKAR estima pentru anul curent o recoltă de grâu de 51 de milioane de tone. Anul trecut, Rusia a avut o recoltă de grâu de aproximativ 62 de milioane de tone.

Temerile generate pe pieţe de seceta persis­tentă din Rusia au dus la creşterea preţului grâului. În plus, investitorii de pe pieţele agricole sunt îngrijoraţi că şi alte ţări din Europa îşi vor reduce exporturile de cereale, numeroşi cumpărători putând fi nevoiţi să cumpere cereale din SUA.

La Bursa din Chicago, cotaţia grâului cu livrare în septembrie a crescut trei sesiuni la rând, ajungând, în prezent, la peste 6 dolari/buşel.

Citeşte mai mult în Bursa

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde

19.02.2019 - 8:01
Anonim spune: Carcasa de iepure,pentru cei interesati 0760510528 raspunde

03.01.2019 - 3:00
DIANA spune: BUNA Am si eu cativa urechiati dc as avrea unde sa ii vand as axtinde numarul lor ,imi poate oferi cineva detaliile necesare ? raspunde

21.11.2018 - 11:39
Popescu Emilian spune: Parerea mea este ca, fiind o cultura mai putin cunoscuta suprafetele vor fi restranse si pe piata nu se vor cauta. Apropo de suprafete, in zona Oltenieii si in mod special in zona Dabuleni ,unde conditile pedo-climatice sunt favorabile cultivarii, la ce suprafete s-a ajuns? Multumim! raspunde

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde