Egiptenii se tem de o posibilă criză alimentară, după ce Rusia a sistat exporturile de grâu

| Actualitate, Extern | de

Actualizat: 10 august 2019

Etichete: , ,

Decizia Rusiei de a interzice exporturile de cereale a crescut teama egiptenilor că o criză internaţională de grâu ar putea provoca o adevărată penurie alimentară în ţara cea mai populată din lumea arabă, scrie Adevărul.

Egiptul este cel mai mare importator de grâu din lume, cumpărând anual 6- 7 milioane de tone de pe pieţele internaţionale. Aproximativ 50% din cantitatea importată provine din Rusia, conform Los Angeles Times.

Temperaturile extrem de ridicate din Rusia, seceta şi incendiile au obligat Moscova să renunţe la înţelegerile privind exportul de grâu, în favoarea nevoii propriilor cetăţeni. Asta înseamnă că Egipt nu-şi va mi primi cele 540.000 de tone promise pentru 10 septembrie.

Nomani Nomani, vicepreşedintele Autorităţii Generale a Furnizorilor de Bunuri, a încercat să minimalizeze îngrijorările cu privire la o potenţială criză de alimente, spunând că Egiptul deţine un stoc de grâu ce ar ajunge de patru luni pentru pieţele locale, şi că guvernul va cumpăra 60.000 de tone pe lună, din alte ţări.

Cu toate acestea, un oficial a declarat că guvernul este de vină pentru producerea a doar aproximativ 8 milioane de tone de grâu într-un an. „Acum trezoreria ţării va trebui să consume 5 miliarde de lire egiptene (circa 650 de milioane de euro) pentru a face faţă creşterii internaţionale a preţurilor la grâu”, a spus Ali Sharaf Eddin.

Cea mai mare teamă a egiptenilor „este o posibilă creştere a preţului produselor subvenţionate din grâu, cum ar fi pâinea. Potrivit cifrelor ONU, o cincime din populaţia de 80 de milioane a Egiptului, trăieşte cu mai puţin de un dolar pe zi.

În 2007, preţul la grâu s-a triplat în toată lumea şi a dus la deficite mari de pâine subvenţionată în Egipt. Mai multe persoane au murit în urma conflictelor din faţa brutăriilor care vindeau cantităţi limitate de pâine.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde

19.02.2019 - 8:01
Anonim spune: Carcasa de iepure,pentru cei interesati 0760510528 raspunde

03.01.2019 - 3:00
DIANA spune: BUNA Am si eu cativa urechiati dc as avrea unde sa ii vand as axtinde numarul lor ,imi poate oferi cineva detaliile necesare ? raspunde

21.11.2018 - 11:39
Popescu Emilian spune: Parerea mea este ca, fiind o cultura mai putin cunoscuta suprafetele vor fi restranse si pe piata nu se vor cauta. Apropo de suprafete, in zona Oltenieii si in mod special in zona Dabuleni ,unde conditile pedo-climatice sunt favorabile cultivarii, la ce suprafete s-a ajuns? Multumim! raspunde