După Rusia, Ucraina anunţă interdicţii la exportul de cereale

| Actualitate, Extern | de

Actualizat: 10 august 2019

Etichete: ,

Ucraina, unul din cei mai mari exportatori de cereale, a anuntat recent ca ia in considerare impunerea unei limite la exporturile de grau, masura care ar stimula si mai mult cresterea mondiala a preturilor la cereale. Anuntul intervine la aproape o saptamana dupa ce Rusia, al treilea exportator mondial, a interzis exporturile de cereale pana la sfarsitul anului.

Miercuri, prim-vicepremierul ucrainean Andrei Kluev a acuzat deschis comerciantii de “manipularea preturilor” prin raspandirea temerii ca Ucraina ar putea interzice exporturile internationale.

Mesajul Kievului survine in aceste zile cand au loc discutii aprinse intre oficiali ucraineni si comerciantii cerealieri. Acestia din urma au acuzat guvernul de la Kiev ca ar impune un blocaj asupra exporturilor de cereale, apeland la inspectii vamale si alte masuri administrative.

“Daca vor fi impuse cote, vor fi aplicate mai ales la grau, astfel incat sa se asigure securitatea alimentara a tarii”, a declarat ieri ministrul ucrainean al agriculturii, Nikolai Prisiazniuk, adaugand ca aceste “cotele nu vor fi laxe, vor privi anumite segmente si vor fi decise de comun acord cu comerciantii”.

Aplicarea de limitari la export numai graului va fi de mare ajutor industriei mondiale de crestere a animalelor, care se bazeaza in mare masura pentru hranirea septelului pe productia de orz a Ucrainei.

Kievul a exportat anul trecut sase milioane de tone de orz, echivaland cu 35% din comertul mondial cu aceasta cereala. Costul orzului s-a dublat in ultimele sase saptamani in Europa, comerciantii temandu-se de efectul scaderii productiei in Ucraina si de interdictia de export din Rusia, un alt mare producator global.

Angrosistii sustin ca Ucraina mai are de anul trecut rezerve de un milion de tone de faina de grau, si mai are nevoie de inca cinci milioane de tone pentru a acoperi consumul intern pe un an de zile.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde

19.02.2019 - 8:01
Anonim spune: Carcasa de iepure,pentru cei interesati 0760510528 raspunde

03.01.2019 - 3:00
DIANA spune: BUNA Am si eu cativa urechiati dc as avrea unde sa ii vand as axtinde numarul lor ,imi poate oferi cineva detaliile necesare ? raspunde

21.11.2018 - 11:39
Popescu Emilian spune: Parerea mea este ca, fiind o cultura mai putin cunoscuta suprafetele vor fi restranse si pe piata nu se vor cauta. Apropo de suprafete, in zona Oltenieii si in mod special in zona Dabuleni ,unde conditile pedo-climatice sunt favorabile cultivarii, la ce suprafete s-a ajuns? Multumim! raspunde