reforma politicii agricole comune

Dăncilă: Reducerea bugetului pentru PAC 2014 ar conduce la accentuarea inechităților

| Politici agricole | de

Actualizat: 10 august 2019

Etichete: , , , ,

Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, raportor din partea Parlamentului European pentru Bugetul pentru 2014 privind agricultura la nivel european, afirmă că reducerea bugetului PAC va duce la o accentuare a diferențelor dintre subvențiile primite de agricultorii din mai multe țări europene. Aceasta precizează, într-un comunicat, că s-a întârziat depunerea proiectului de buget pentru 2014.

viorica-dancila-politica-agricola-comuna „Comisia Europeană trebuia să propună până la sfârșitul lunii trecute proiectul de buget pentru anul 2014, dar și-a amânat prezentarea propunerii astfel încât nici în prezent nu avem acest document și ne aflam într-o situație incertă”, a declarat europarlamentarul PSD în cadrul ședinței Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European.

Viorica Dăncilă a adăugat că 2014 este primul an de punere în aplicare al noului Cadru Financiar Multianual, care înseamnă pentru agricultori tranziția de la un sistem vechi la unul nou, și tocmai de aceea trebuie să înceapă în bune condiții, iar bugetul alocat reformării agriculturii europene trebuie să sprijine acest sector deosebit de important, să îi permită să răspundă provocărilor prezente și viitoare legate de siguranța alimentară, securitate alimentară, schimbări climatice, provocărilor economice, să asigure veniturile fermierilor, dar și dezvoltarea echilibrată a zonelor rurale.

„Vreau să subliniez necesitatea unei colaborări inter-instituționale mai bune pe viitor, a unei colaborări constructive pentru eficientizarea deciziilor, cu accent pe informații clare, detaliate și la timp din partea Comisiei”, a mai spus europarlamentarul social democrat.

Acesta a propus colegilor raportori din umbră pe acest dosar, Petri Sarvamaa și Janusz Wojciechowski, o întâlnire pentru săptămâna viitoare pentru a se stabili prioritățile pe Bugetul AGRI 2014 prin amendamentele pe care le vor depune la Comisia de Buget. Viorica Dăncilă este de părere că Comisia trebuie să pregătească proiectul de buget pe 2014 pe baze realiste, pentru că alocarea de către Comisie a unui buget insuficient ar crea complicații pentru o reforma realistă a PAC 2014-2020.

„Trebuie avut în vedere că, 2014 este un an de tranziție între două cadre financiare multianuale, dar este în același timp și un an de tranziție privind agricultura europeană, de trecere către o agricultură echitabilă, mai ecologică. Vorbim de o PAC care trebuie să dea un răspuns comun situațiilor diferite ale agriculturii din statele membre. Reducerea bugetului pentru PAC 2014 ar conduce la accentuarea inechităților existente între agricultorii din statele membre, dar și între zonele rurale ale acestora”, a mai adăugat Viorica Dăncilă.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde

19.02.2019 - 8:01
Anonim spune: Carcasa de iepure,pentru cei interesati 0760510528 raspunde

03.01.2019 - 3:00
DIANA spune: BUNA Am si eu cativa urechiati dc as avrea unde sa ii vand as axtinde numarul lor ,imi poate oferi cineva detaliile necesare ? raspunde

21.11.2018 - 11:39
Popescu Emilian spune: Parerea mea este ca, fiind o cultura mai putin cunoscuta suprafetele vor fi restranse si pe piata nu se vor cauta. Apropo de suprafete, in zona Oltenieii si in mod special in zona Dabuleni ,unde conditile pedo-climatice sunt favorabile cultivarii, la ce suprafete s-a ajuns? Multumim! raspunde