Dâmbovița: Seră modernă de trandafiri inaugurată săptămâna aceasta la Bucșani
Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a participat sâmbătă, 27 iulie, la inaugurarea unei sere moderne de trandafiri în comuna Bucșani. Este vorba de o investiție privată de 1,3 milioane euro a companiei Gloria Serenity Agro condusă de Mihnea Alexandru Petrovici.
Sera se întinde pe o suprafață de 4800 metri pătrați și adăpostește 40.000 rădăcini de trandafiri (13 soiuri principale și câteva experimentale). Compania a dezvoltat, în parteneriat cu producătorul de rădăcini din Germania, un soi de trandafir unic în lume, care va fi produs numai în România și va purta numele de Gloria Serenity.
„Firma noastră va crește un nou soi de trandafiri, unic în lume, realizat printr-o fructuoasă colaborare cu producătorul german, adaptat cerințelor pieței românești și, sperăm noi, internaționale, ce a fost denumit Gloria Serenity. Sperăm că această investiție va fi primul pas în dezvoltarea horticulturii moderne românești și, astfel, să obținem un loc important pe piața mondială de flori tăiate. Și, de ce nu, în această zonă să putem dezvolta împreună cu autoritățile locale o bursă a florilor pentru Europa Centrală și de Est, precum cea de la Amsterdam”, a declarat Mihnea Alexandru Petrovici.
Adrian Țuțuianu, presedintele CJ, a declarat:
„Vreau să vă spun câteva lucruri care sunt importante. Este o investiție de 1,3 milioane euro, o investiție integral privată. În al doilea rând, este o investiție făcută de un om foarte tânăr. Mihnea are 23 de ani, deci un om foarte curajos. Ne-am întâlnit absolut întâmplător la ziua unui prieten comun și mi-a spus că vrea să vină aici. (…) De ce este important proiectul acesta? În primul rând, pentru că înseamnă taxe și impozite suplimentare, în special pentru bugetul comunei Bucșani. În al doilea rând, este important pentru că se vor crea aici, în primă etapă, 30 de locuri de muncă, iar în etapa a doua 60 de locuri de muncă. În al treilea rând, pentru că Mihnea intenționează să dezvolte un complex de sere de circa 10 hectare, ceea ce înseamnă enorm de mult. Și, în al patrulea rând, este important pentru că reprezintă un model care poate fi preluat, îmbunătățit de întreaga zonă. Avem aici Bucșani, Băleni, Bilciurești, localități unde este dezvoltată horticultura, unde este dezvoltată cultura legumelor și unde putem, pe baza experienței lui Mihnea, să găsim soluții de dezvoltare în viitor”.
Pe acelasi subiect:
- Târg de produse tradiționale în curtea Ministerului Agriculturii
- Fermă de iepuri înființată cu fonduri pentru tinerii fermieri
- Legumicultorii din Băleni, Dâmboviţa, se plâng de costul ridicat al irigaţiilor
- Situaţia irigaţiilor în Dâmboviţa în iulie 2013
- La Bărbuleţu a fost finalizat proiectul pe măsura 3.2.2 – „Renovarea şi dezvoltarea satelor”