Cota de pescuit la calcan, pe agenda de lucru a Consiliului Ministrilor Agriculturii din Uniunea Europeana

| Actualitate, Politici agricole | de

Actualizat: 10 august 2019

Etichete: ,

In cadrul reuniunii Consiliului ministrilor agriculturii din Uniunea Europeana desfasurata la Bruxelles in data de 20 noiembrie 2009, din partea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale a fost prezent domnul Danut Apetrei, Secretar de Stat.
Subiectele principale aflate pe agenda reuniunii au vizat printre altele, ajutoarele de stat pentru achizitionarea terenurilor agricole – solicitarea Poloniei, sustinuta de Ungaria si Letonia, situatia pe piata comunitara a carnii de porc, noile provocari pentru paduri – subiect introdus la solicitarea Frantei (importanta padurilor din punct de vedere economic, al protectiei mediului si amenajarii teritoriului). Totodata, au avut loc discutii privind viitoarea conferinta ministeriala referitoare la Organizatia Mondiala a Comertului, situatia pietei laptelui si a produselor lactate.
De interes pentru Romania si Bulgaria a fost propunerea de Regulament privind stabilirea posibilitatilor de pescuit si a conditiilor aferente pentru anumite resurse aplicabile in Marea Neagra pentru 2010, respectiv stabilirea cotei pentru calcan.
Urmare a negocierilor trilaterale care au avut loc in marja Consiliului si a propunerilor tehnice privind Planul de management inaintate si sustinute de Romania prin Reprezentanta Permanenta anterior reuniunii, cota pentru calcan s-a stabilit la 96 tone (impartita in mod egal intre Romania si Bulgaria) reprezentand o reducere cu 4% (fata de propunerea CE care prevedea o reducere cu 25%).
In cadrul intalnirii s-a stabilit ca, pentru mentinerea cotei de 96 de tone, se introduce o noua perioada de prohibitie in perioada 1 ianuarie si 15 februarie 2010, iar Romania si Bulgaria trebuie sa prezinte pana in 15 februarie 2010 Planurile nationale de management si control al pescuitului (capturile accidentale de calcan rezultate anterior datei de 15 februarie vor trebui inregistrate si debarcate, fiind deduse din cotele nationale).
De asemenea, Comisia Europeana a fost de acord cu propunerea Romaniei si Bulgariei privind analiza posibilitatii de cooptare in programul de conservare a resursei a altor state care pescuiesc in Marea Neagra. Regulamentul in forma convenita va fi adoptat prin procedura scrisa.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde

19.02.2019 - 8:01
Anonim spune: Carcasa de iepure,pentru cei interesati 0760510528 raspunde

03.01.2019 - 3:00
DIANA spune: BUNA Am si eu cativa urechiati dc as avrea unde sa ii vand as axtinde numarul lor ,imi poate oferi cineva detaliile necesare ? raspunde

21.11.2018 - 11:39
Popescu Emilian spune: Parerea mea este ca, fiind o cultura mai putin cunoscuta suprafetele vor fi restranse si pe piata nu se vor cauta. Apropo de suprafete, in zona Oltenieii si in mod special in zona Dabuleni ,unde conditile pedo-climatice sunt favorabile cultivarii, la ce suprafete s-a ajuns? Multumim! raspunde