Congresul Federaţiei Pro Agro va avea loc pe 31 octombrie

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , , ,

pro agro Federația Națională PRO AGRO va organiza în data de 31 octombrie cogresul naţional, în cadrul Târgului Indagra. Evenimentele vor avea loc în incinta Complexului Expozițional Romexpo, sala Titulescu, începând cu ora 9:00. În cadrul acestor evenimente va fi dezbătută pe larg tema fondurilor mutuale.

La doi ani de la înființare Federația Națională PRO AGRO și-a consolidat poziția în sectorul agricol, devenind cea mai reprezentativă organizație pentru producătorii agricoli. În 2011 a pornit la drum cu 8 membrii fondatori, iar în prezent reuneşte 14 entităţi profesionale, organizaţii interprofesionale pe filiera de produs, federații, uniuni, patronate reprezentative la nivel național pe filiera producerii, prelucrării, depozitării, distribuţiei şi comercializării produselor agricole. În total 1300 persoane juridice şi câteva mii de producători agricoli care exploatează cel puțin 30% din suprafața arabilă a țării sau echivalentul în UVM și care reprezintă toate sectoarele agricole.

Cel mai nou membru al federației este Asociația Română a Cărnii, care a desăvârșit prin aderarea sa reprezentativitatea PRO AGRO în domeniul producției și procesării cărnii.

De anul acesta Federația Națională PRO AGRO a fost inclusă oficial în cele două organizații europene de reprezentare a agricultorilor, COPA-COGECA. Astfel, PRO AGRO este singura organizație a agricultorilor din România membră în cea mai puternică organizație a agricultorilor europeni. În acest moment federația are experţi pentru 23 de grupe de lucru din cadrul Copa Cogeca, în vederea reprezentării intereselor producătorilor din sectorul agroindustriei româneşti la nivel european.

Primul fond mutual din agricultură

Un alt obiectiv important este Fondul Mutual PRO AGRO, aflat în curs de înființare. Va fi primul fond mutual agricol din România şi urmează să fie acreditat de ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale la sfârșitul acestui an.

Astfel, din 2014 fermierii se vor putea înscrie în cadrul Fondului Mutual Agricol PRO AGRO. Acesta le va acorda compensaţii membrilor pentru pierderile economice cauzate de boli ale animalelor, ale plantelor, de un incident de mediu sau orice alt risc neasigurabil.

Înscrierea la fondul mutual se face prin semnarea unei cererii de adeziune, iar în condițiile legislației actuale, înscrierea va deveni o opțiune inevitabilă. Fermierii care nu vor să participe ca membrii în cadrul fondului mutual vor suporta penalități de 80% din sprijinul acordat de la bugetul național.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde

19.02.2019 - 8:01
Anonim spune: Carcasa de iepure,pentru cei interesati 0760510528 raspunde

03.01.2019 - 3:00
DIANA spune: BUNA Am si eu cativa urechiati dc as avrea unde sa ii vand as axtinde numarul lor ,imi poate oferi cineva detaliile necesare ? raspunde

21.11.2018 - 11:39
Popescu Emilian spune: Parerea mea este ca, fiind o cultura mai putin cunoscuta suprafetele vor fi restranse si pe piata nu se vor cauta. Apropo de suprafete, in zona Oltenieii si in mod special in zona Dabuleni ,unde conditile pedo-climatice sunt favorabile cultivarii, la ce suprafete s-a ajuns? Multumim! raspunde