Cei mai importanți producători de lapte se întâlnesc pe 20 mai la Convenția Națională a Laptelui

| Industria laptelui, Procesare | de

Etichete: ,

Marți, 20 mai, va avea loc „Convenția Națională a Laptelui”, eveniment al producătorilor din industria de profil.

Lucările se vor desfășura la Willbrook Platinum Business & Convention Center, București. Și-au anunțat participarea peste 150 de producători de lapte din țară. De asemenea, vor fi invitați la eveniment specialiști din România și din alte țări europene.

Svendsen Kirsten Holm, reprezentantul producătorilor de lapte din Danemarca, va prezenta situația cooperativelor de lapte din această țară.

Wim Zaalmink, cercetător la Institutul din Wageningen, Olanda, va prezenta oportunități pentru dezvoltarea și consolidarea lanțului de producție.

Robert Rekkers, director general al Agricover Credit IFN, va prezenta soluțiile financiare pentru creditarea producătorilor de lapte din România.

Achim Irimescu, șeful secției Agricultură, Pescuit și Dezvoltare Rurală la Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană va discuta despre provocările din sectorul laptelui, în contextul desființării cotei de lapte.

Mihai Lungu, expert în politici agricole, va susține o prezentare privind Reprezentare unică – o nevoie reală a producătorilor de lapte.

La Convenția Națională a Laptelui vor fi abordate teme de actualitate, precum eliminarea sistemului cotelor de lapte din martie 2015, oportunitatea accesării fondurilor europene în exercițiul 2014 – 2020 pentru dezvoltarea fermelor, măsuri pentru protecția producătorilor din România și pentru comercializarea eficientă a producției.

Comitetul de iniţiativă pentru Convenţia Naţională a Laptelui este format din: Nicușor Șerban – președintele Cooperativei RomLacta; Mircea Ciurea – Cooperativa Someș Arieș; Mihai Petcu – Agroind Pantelimon; Daniel Ioan Frei – Președintele Coperativei Samus Lact; Bogdan Pantazi – Agrocomplex Lunca Pașcani; Ianco Zifceak – MaxAgro; Iacob Boca – Președintele Asociației Crescătorilor de Bovine din Mureș şi Cladiu Frânc – Fermier – Președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

05.03.2020 - 12:35
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numarul meu este 0905286325 raspunde

14.02.2020 - 12:14
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numărul meu este 0905287606. raspunde

25.01.2020 - 5:00
Anonim spune: Am pus feromoni si i -am atras din toata pasunea.De cinci ani nj ne ramane un fruct ña livada .Cu insecticid mor dupa ce mananca florile chimizate.Jale fac !!! raspunde

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde