CEC Bank, sprijin pentru beneficiarii programelor de ajutoare de stat derulate de MADR

| Credite, Financiar | de

Actualizat: 10 august 2019

Etichete: , ,

In data de 28 martie 2011, CEC Bank S.A. a semnat cu Agentia de Plati pentru Interventii in Agricultura (APIA), Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Conventia privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii ajutoarelor de stat pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii pasarilor, respectiv a bunastarii si protectiei porcinelor.

Astfel, incepand cu data de 18 aprilie 2011, CEC Bank a lansat un nou produs de creditare ce va avea caracteristicile unui credit punte, fiind al X-lea produs dezvoltat in cadrul programelor de sprijin si ajutoare de stat derulate de MADR incepand cu data de 19 martie 2008.

Creditul asigura finantarea capitalului de lucru in vederea desfasurarii activitatilor curente de catre beneficiarii ajutoarelor de stat care detin, cresc sau exploateaza pasari/porcine, individual sau in forme juridice, conform legislatiei in vigoare, in scopul obtinerii productiei agricole.

Categoriile de clienti eligibili care pot accesa aceste credite sunt reprezentate de persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale constituite potrivit OUG nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, cu modificarile ulterioare, si/sau persoane juridice.

Creditele se acorda in LEI, iar valoarea creditului poate fi de maximum 85% din valoarea sumelor inscrise in Adeverintele emise de APIA, dar si in functie de situatia clientului in ceea ce priveste datoriile restante pe care le inregistreaza la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat si bugetul fondurilor speciale.

Costurile practicate de CEC Bank pentru finantarea acestor clienti sunt urmatoarele:
– Dobanda: PR + marja 2,1 p.p. In prezent, valoarea PR este de 7,9 p.p.;
– Comision de gestiune perceput la fiecare utilizare din credit: 0,30%.

Creditele beneficiaza de garantia emisa de FGCR ce va reprezenta un procent de pana la 80% din valoarea creditului acordat.

Rambursarea creditelor se va face integral la data primirii sumelor cuvenite beneficiarilor, dar nu mai tarziu de data stabilita in Conventia incheiata de banca cu APIA, respectiv data de 31.12.2011.

Prin acordarea acestor finantari, CEC Bank confirma inca o data capacitatea de a fi o banca flexibila, capabila sa-si ajusteze si sa-si adapteze constant produsele si serviciile in functie de evolutia pietei, reusind sa acorde sprijin fermierilor care solicita finantare pentru desfasurarea activitatiilor in domeniul agriculturii.

De asemenea, clientii CEC Bank beneficiaza de consultanta gratuita in ceea ce priveste pregatirea documentatiei de accesare a creditului. Informatii suplimentare despre acest produs de creditare pot fi obtinute si pe site-ul de Internet al bancii, www.cec.ro, in cadrul sectiunii dedicate finantarilor din domeniul agriculturii.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

Abonamente stiri medicale Medic24
FORUM

06.04.2025 - 1:39
Daniel spune: Vreau sămânța tratata tătarca pt maturi și prețul va rog raspunde

20.11.2024 - 9:29
Vid spune: Am cativa meri nealtoiti, care produc fructe verzi - galbui, foarte bune, de marime medie si se coc in primele zile de august. Sunt foarte, foarte productivi , producand circa 50 kg /pom matur , insa neajunsul este ca rodesc o data la 2 ani, deoarece din cauza rodului excesiv nu reuseste sa produca lastari de rod pentru anul urmator. Ce se va intampla daca acei meri ii folosesc ca portaltoi??? Pomul altoit rezultat va produce in fiecare an?? De ce ?? raspunde

12.08.2024 - 5:34
Oprea Ana spune: Doresc un număr de tel de la prelucrare mere Băcia raspunde

02.10.2023 - 1:42
Dragomir Florentina spune: Buna ziua mă numesc dragomir Florentina am 16 ani sunt eu mama sora mea nepoata și fratele meu căutăm de munca ne-ați putea ajuta raspunde

16.08.2023 - 5:39
TUTA AURELIAN spune: AM PUS IN PAMINT 20 DE CUIBURI DOVLEAC DE FACE SEMINTA FARA COAJA AM SEMANAT IN DATA DE CINCI IULIE AU INCEPUT SA CREASCA DOVLETI UNI AU PESTE TREI KG UN SINGUR TRATAMENT AM DAT UN FUNGICID PE BAZA DE CUPRU SIUN INSECTICID AM MAI DAT DOUA TRATAMENTE FOLIARE CROPMAX SI UN TRATAMENT FOLIAR PE BAZA DE CALCIU SI UDATI LA DOUA ZILE SUNT FOARTE MULTUMITI CUM AU INTRAT IN VEGETATIE raspunde

28.05.2023 - 8:47
Petrisor spune: O soluție ar fi un guvern Nationalist 100 %...iar apoi respingerea tirurilor la graniță plus controale de toxicitate și vechea creare de piețe numai pentru producători naționali și interzicerea supermarketurilor să vândă turcisme. sau alte produse asiatice sfără un control RIGUROS pentru că ne afectează .viața noastră și sănătatea noastră fizică și mentală ne afectează și depinde de Ce introducem în stomac .Deci trebuie luate măsuri drastice ,nu de ieri nu de anul trecut ci de 33 de ani .Guvernanții sunt de vina pentru incapabilitatea delăsarea neputință și indolența față de o problemă atât de serioasă față de națiune față de copii noștri și viitorul nostru și al țării ...afară cu ei și mafia buzunarelor pline afară cu profitorii .Și amenzi plus arestări și celor ai noștri ce se ocupă cu chimicale ...Etrel...etc.etc.altfel dăm Amin prea devreme.????? raspunde