Calendarul grădinarului în luna iunie

| Vegetal | de

Actualizat: 2 iunie 2013

Etichete: , , ,

gradina-lucrari-calendar-iunie

In luna iunie incepe una din cele mai importante lucrari care trebuie efectuata vara: indepartarea partilor ofilite de pe plantele din balcoane si terase. Pe langa aceasta, trebuie efectuate fertilizari iar in zilele calde plantele trebuie udate din abundenta.

In gradina, in luna iunie se seamana ultimele seminte de plante anuale. Arbustii de toamna si helenium se tund circa 10 cm. Aubrieta si gascarita trebuie tunse astfel incat sa ramana compacte.

Toti arbustii de un an care infloresc primavara se tund direct dupa inflorire, astfel incat sa fie asigurata o inflorire puternica in anul urmator.

Trandafirii trebuie verificati sa nu aiba paduchi de frunze iar eventualele atacuri trebuie imediat combatute!

Gazonul trebuie in continuare tuns in mod regulat, in lunile calde de vara aceasta operatiune putand fi efectuata dupa-amiaza tarziu sau seara.

Calendar gradina de legume in luna iunie

Straturile recoltate trebuie reinsamantate, astfel incat suprafata sa se acopere din nou.

In aceasta perioada trebuie insamantate in continuare diferitele soiuri de salata iar de la mijlocul lui iunie andive si ridichi.

Ridichile se insamanteaza vara si in penumbra.

In zilele in care soarele este foarte puternic, ridichile trebuie din timp udate. Pentru foeniculum la mijlocul lui iunie incepe perioada scurta de insamantari.

Fasolea si gulia se insamanteaza in continuare.

Verzele tinere trebuie sa fie in pamant pana la mijlocul lunii. Intre timp, in zilele cu cer acoperit sau spre seara straturile trebuie ingrijite cu compost.

La revent se incheie recoltatul la mijlocul lunii; la straturile de sparanghel recoltatul se incheie la sfarsitul lunii. In gradinile de zarzavat trebuie reinsamantate straturile de marar si asmatui.

Arpagicul trebuie tuns frecvent astfel incat sa creasca puternic. Fasolea verde poate fi insamantata direct langa fasolea aflata in crestere.

Rosiile trebuie dezlegate iar vrejurile trebuie rupte.

In aceasta luna trebuie recoltate salate de diferite soiuri, spanacul, mazarea, anasonul, ridichile, ridichile mari, varza timpurie, mararul, tarhonul, patrunjelul si rozmarinul.

Iunie in pomicultura

Zmeura trebuie rarita si culeasa in mod regulat. Sunt acum gata de recoltat capsunile si coacazele; stratul de mulci trebuie completat permanent. Ciresele care se coc trebuie protejate cu o plasa fina contra pasarilor.

Merele si perele trebuie rarite iar surplusul de fructe trebuie indepartat.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

05.03.2020 - 12:35
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numarul meu este 0905286325 raspunde

14.02.2020 - 12:14
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numărul meu este 0905287606. raspunde

25.01.2020 - 5:00
Anonim spune: Am pus feromoni si i -am atras din toata pasunea.De cinci ani nj ne ramane un fruct ña livada .Cu insecticid mor dupa ce mananca florile chimizate.Jale fac !!! raspunde

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde