Bulgaria şi România insistă pentru egalizarea rapidă a subvenţiilor pentru agricultură

| Actualitate, Extern, Financiar, Subvenţii | de

Actualizat: 10 august 2019

Etichete: ,

Bulgaria şi România insistă pentru acordarea de subvenţii egale pentru agricultură pentru noile şi vechile state membre ale Uniunii Europene, a declarat ministrul bulgar al agriculturii Miroslav Naidenov, într-un interviu pentru agenţia Focus.

Cele mai optimiste previziuni sunt că acest lucru s-ar putea întâmpla în anul 2011, dar, potrivit ministrului bulgar, ar fi bine ca acest lucru să se întâmple începând din 2014.

Oficialul bulgar a spus că această propunere este sprijinită de comisarul european pentru agricultură Dacian Cioloş, care chiar a introdus această propunere în programul său. Egalizarea nivelelor subvenţiilor pentru Bulgaria şi România cu cele pentru vechile ţări membre este prevăzută să aibă loc în 2016.

Potrivit lui Naidenov, ar fi greu de obţinut o echivalare înainte de termen, dar în condiţiile unei crize financiare, ţările membre ar fi trebuit să dea dovadă de o solidaritate mai mare cu Bulgaria şi România. În opinia sa, această solidaritate corespunde spiritului Uniunii Europene care în momentul de faţă ajută Grecia să facă faţă situaţiei dificile.

Naidenov a mai spus că unele ţări industrializate insistă ca, după anul 2013, ponderea bugetului pentru agricultură în bugetul comunitar să scadă de la 48 la sută la 33 laa sută. Franţa şi Germania se opun însă acestei propuneri. Bulgaria este de asemenea împotrivă. 21 din cele 27 de ţări membre sunt pentru păstrarea ponderii bugetului pentru agricultură la nivelul actual, a spus Naidenov. Motivul pentru care Bulgaria face parte din acest grup este acela că această ţară face parte dintre noii intraţi în UE şi nu beneficiază încă de toate avantajele acestei politici comunitare.

Diminuarea bugetului pentru agricultură în acest moment ar însemna ca şi cum cineva ar vrea să ne ia desertul înainte de a-l mânca. Fermierii noştri au făcut multe investiţii ca să îndeplinească cerinţele europene şi aşteaptă să primească nişte dividende în schimbul investiţiilor efectuate, a mai spus Miroslav Naidenov.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde

19.02.2019 - 8:01
Anonim spune: Carcasa de iepure,pentru cei interesati 0760510528 raspunde

03.01.2019 - 3:00
DIANA spune: BUNA Am si eu cativa urechiati dc as avrea unde sa ii vand as axtinde numarul lor ,imi poate oferi cineva detaliile necesare ? raspunde

21.11.2018 - 11:39
Popescu Emilian spune: Parerea mea este ca, fiind o cultura mai putin cunoscuta suprafetele vor fi restranse si pe piata nu se vor cauta. Apropo de suprafete, in zona Oltenieii si in mod special in zona Dabuleni ,unde conditile pedo-climatice sunt favorabile cultivarii, la ce suprafete s-a ajuns? Multumim! raspunde