Bucureşti: Sărmăluţe în foi de varză la Sărbătoarea Recoltei din Piaţa Obor

| Evenimente agricole | de

Etichete: , ,

Sute de sărmăluţe în foi de varză românească, cea mai bună categorie – după spusele gospodinelor – la pregătirea delicioaselor sarmale tradiţionale, vor fi preparate şi comercializate bucureştenilor prezenţi în Piaţa Obor – sâmbătă, 23 octombrie şi duminică, 24 octombrie, la ‘Ziua cartofului şi verzei româneşti’.

Pentru a veni în întâmpinarea gospodinelor interesate, în această perioadă, să pregătească ultimele conserve de iarnă, în special să pună la murat varză pentru sărmăluţele de Crăciun, primarul Neculai Onţanu a decis ca piaţa Obor să fie aprovizionată cu o cantitate impresionantă de varză românească de cea mai bună calitate şi la preţuri avantajoase.

La ‘Zilele cartofului şi verzei româneşti’ sunt aşteptaţi ţărani ce vor aduce peste 50 de tone de cartofi şi peste 40 de tone de varză, atmosfera de sărbătoare fiind întregită de pregătirea sărmăluţelor cu costiţă şi mămăliguţă, pastramă, mici, must şi vin la butoi.

Renumiţi producători din judeţele specializate în cultivarea cartofului şi a verzei se vor întrece în expunerea celor mai reuşite sortimente de mărfuri pe care le vor aduce din câmp direct în Capitală şi care i-au făcut deja celebri pentru calitatea lor deosebită, net superioară faţă de produsele similare din import.

Ca la orice zi de sărbătoare şi voie bună, nu va lipsi muzica populară, adecvată unui asemenea eveniment. Vor urca pe scena special amenajată în piaţă, nume cunoscute ale folclorului autentic românesc: Ileana Matus, Ioana Mititeloaie, Ana Ciolpan, Paulina Irimia Morăriţa, Mariana şi Mihai Călin.

Primarul Neculai Onţanu a organizat în această perioadă, în Piaţa Obor, un adevărat maraton de sărbători dedicate Recoltei, din dorinţa de a stimula şi încuraja bucureştenii să consume legume autohtone, crescute şi îngrijite în condiţii naturale, fără chimicalele folosite în diverse ţări şi care sunt dăunătoare sănătăţii.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

26.01.2022 - 8:21
ion spune: se pare ca singurul abator din gilau este de pasari ,domnul maghiaru sa lasat pagubas cu carnea de iepure raspunde

26.01.2022 - 8:17
Anonim spune: se pare ca singurul abator din gilau este de pasari ,domnul maghiaru sa lasat pagubas cu carnea de iepure raspunde

17.10.2021 - 12:11
CRUCERU ȘTEFAN spune: Am trăit în Grecia 5 ani _ acolo utilajele agricole circulau fără restricții .,mai puțin pe autostrăzi.La noi de ce nu se poate ? .Motocoltoarele de ce pot ? .Toate utilajele agricole , să poată să se deplaseze la terenul care trebuie lucrat fără restricții. raspunde

11.08.2021 - 8:29
Badoi maria spune: Pentru mine este o planta cultivata necunoscuta, dar am întâlnit-o în păduri. E cunoscuta ca umbra epurelui. Se cultiva ca planta decorativa fiind f.bigata în masa foliara. M-ar interesa plantarea în câmp. În speranța că mă ajutați, va mulțumesc. raspunde

16.02.2021 - 5:41
Elena Barbu spune: Număr de telefon la numărul 9 Rebeca santplant raspunde

01.02.2021 - 10:44
Vasile Bouleanu spune: De ce nu gasesc acest soi si pe Wikipedia ? raspunde