Bucureşti: Festivalul Tradiţiilor Populare Româneşti, în Parcul Naţional din sectorul 2

| Evenimente agricole | de

Etichete: , ,

Peste 60 de producători din gospodării tradiţionale şi meşteşugari din toată ţara şi-au anunţat participarea, începând de mâine, vineri, 22 octombrie, în Parcul Naţional, acolo unde Primăria Sectorului 2 organizează ‘Festivalul Tradiţiilor Populare Româneşti’, la eveniment urmând să fie prezentate o multitudine de alimente ecologice (produse din carne, brânzeturi, produse apicole, patiserie tradiţională, băuturi alcoolice şi nealcoolice şi altele).

Pe aleile parcului vor mai fi prezenţi şi meşteri populari care vor prezenta articole specifice gospodăriei (ceramică, obiecte din lemn, pielărie, ţesături), dar şi podoabe sau obiecte de cult. Frământatul aluatului, coptul pâinii la cuptor cu vatră, culesul mierii din stup, glăjărit – modelarea sticlei la flacără de foc în stil medieval vor constitui câteva din atracţiile speciale ale acestui târg.

În zilele de 22-24 octombrie 2010, în preajma sărbătorii patronului Bucureştiului, Sfântului Dumitru, Primăria Sectorului 2 organizează în parcul Naţional ‘FESTIVALULUI TRADIŢIILOR POPULARE ROMÂNEŞTI’, un eveniment de amploare ce promovează tradiţia autentică românească venită chiar din vatra satului.

Prin acest eveniment, primarul Neculai Onţanu îşi propune să aducă în atenţia bucureştenilor o sărbătoare care să îmbine tradiţiile gastronomice cu meşteşugul popular şi cu divertismentul specific unui autentic târg tradiţional.

Zonele etnofolclorice care îşi vor găsi reprezentanţii în cadrul acestui târg sunt: Muntenia, Oltenia, Moldova, Maramureş, Braşov, Harghita şi Vâlcea.

La eveniment şi-au anunţat participarea peste 60 de producători, gospodării tradiţionale şi meşteşugari, care vor avea deschise standurile pentru publicul vizitator, zilnic între orele 10:00 şi 18:00.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

26.01.2022 - 8:21
ion spune: se pare ca singurul abator din gilau este de pasari ,domnul maghiaru sa lasat pagubas cu carnea de iepure raspunde

26.01.2022 - 8:17
Anonim spune: se pare ca singurul abator din gilau este de pasari ,domnul maghiaru sa lasat pagubas cu carnea de iepure raspunde

17.10.2021 - 12:11
CRUCERU ȘTEFAN spune: Am trăit în Grecia 5 ani _ acolo utilajele agricole circulau fără restricții .,mai puțin pe autostrăzi.La noi de ce nu se poate ? .Motocoltoarele de ce pot ? .Toate utilajele agricole , să poată să se deplaseze la terenul care trebuie lucrat fără restricții. raspunde

11.08.2021 - 8:29
Badoi maria spune: Pentru mine este o planta cultivata necunoscuta, dar am întâlnit-o în păduri. E cunoscuta ca umbra epurelui. Se cultiva ca planta decorativa fiind f.bigata în masa foliara. M-ar interesa plantarea în câmp. În speranța că mă ajutați, va mulțumesc. raspunde

16.02.2021 - 5:41
Elena Barbu spune: Număr de telefon la numărul 9 Rebeca santplant raspunde

01.02.2021 - 10:44
Vasile Bouleanu spune: De ce nu gasesc acest soi si pe Wikipedia ? raspunde