Băuturile alcoolice fermentate, altele decât berea şi vinul, vor fi interzise

| Actualitate | de

Etichete: , ,

Utilizarea zaharurilor, a amidonului sau a altor produse similare la producerea băuturilor alcoolice fermentate, altele decât berea şi vinul, pentru creşterea potenţialului alcoolic, va fi interzisă, potrivit unui proiect de ordin al ministerelor Agriculturii şi Sănătăţii.

„Băuturile alcoolice fermentate, altele decât berea şi vinul, destinate consumului uman ca atare, sunt produse alcoolice fermentate nedistilate, cu o concentraţie alcoolică dobândită între 1,2 % volum şi 15% volum alcool, obţinută în exclusivitate prin fermentarea unor produse agricole”, se arată în proiectul de ordin aflat în dezbatere publică.

Potrivit proiectului de act normativ, produsele agricole admise pentru a fi utilizate, ca atare sau în amestec la producerea băuturilor alcoolice fermentate, sunt fructele şi/sau parţi de fructe, cu excepţia strugurilor şi produsele apicole.

„Producătorii de astfel de băuturi vor să le fabrice în continuare din amidon, zaharoză sau glucoză, dar nu suntem de acord, pentru că aceste ingrediente nu sunt sănătoase pentru consumul uman. Actul normativ privind reglementările în domeniu ar putea fi publicat în Monitorul Oficial în luna ianuarie”, a declarat agenţiei MEDIAFAX Adrian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, în urma dezbaterii publice care a avut loc joi la minister şi la care au participat reprezentanţi ai producătorilor de băuturi.

Totodată, alcoolul etilic din băuturile alcoolice fermentate trebuie să provină în totalitate prin fermentaţia alcoolică a zaharurilor din compoziţia naturală a produselor agricole.

La producerea băuturilor respective, pentru îmbunătăţirea caracteristicilor organoleptice, după terminarea procesului de fermentare, este permisă utilizarea următoarelor categorii de aditivi alimentari: conservanţi, acidifianţi şi stabilizatori.

  1. un agricultor - 3-12-2010, 14:40

    Frectie la un picior de lemn,credeam ca d-nul Radulescu este mai realist…era sa uit …Nu spune nimic de alcolul etilic obtinut din petrol……

  2. 1234 - 3-12-2010, 18:18

    si cidrul e alcoolic … inseamna ca nu il vom mai gasi in magazine? … ce sa mai zic … nu e de ajuns ca suntem o natie incuiata la minte

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

05.03.2020 - 12:35
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numarul meu este 0905286325 raspunde

14.02.2020 - 12:14
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numărul meu este 0905287606. raspunde

25.01.2020 - 5:00
Anonim spune: Am pus feromoni si i -am atras din toata pasunea.De cinci ani nj ne ramane un fruct ña livada .Cu insecticid mor dupa ce mananca florile chimizate.Jale fac !!! raspunde

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde