Avizele pentru scoaterea terenurilor din circuitul agricol, gratuite la lucrări de interes naţional

| Actualitate, Politici agricole | de

Actualizat: 10 august 2019

Etichete:

Avizele pentru scoaterea terenurilor din circuitul agricol vor fi exceptate de la plata taxei de eliberare pentru suprafeţele necesare la diverse lucrări de interes naţional, local sau judeţean în domenii precum infrastructura de transport, energia electrică şi lucrări miniere, potrivit Mediafax.

Taxa pentru scoaterea unui teren din circuitul agricol pentru lucrări derulate de companii de stat este plătită din bugetul consolidat la Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare, aflată în subordinea Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

„Având în vedere contextul economico-financiar negativ în care se află România, ţinând seama de constrângerile bugetare actuale şi de faptul că aceste tarife se încasează de către o instituţie a statului, considerăm oportună exceptarea plăţii tarifelor în vederea eliberării avizelor de scoatere din circuitul agricol, aceste sume fiind asigurate de la bugetul de stat”, se arată într-un proiect de ordonanţă de urgenţă, elaborat de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

Ordonanţa vizează lucrările de interes naţional sau local realizate de diverse instituţii de stat, precum MTI, Ministerul Mediului şi Pădurilor şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

„Consecinţa neadoptării în regim de urgenţă a prezentului act normativ constă în blocarea realizării obiectivelor de interes naţional, judeţean şi local datorită faptului ca nu pot fi eliberate autorizaţii de construire pe terenuri”, se precizează în proiectul de act normativ.

Astfel, lucrările pentru dezvoltarea infrastructurii pentru toate tipurile de transport, lucrări de construcţie, ecologizare şi modernizare a zonei de litoral a Mării Negre, lucrărilor de refacere a unităţilor hidrotehnice afectate de inundaţii, dar şi lucrări de dezvoltare a liniilor de transport şi distribuţie a energiei electrice de interes naţional şi lucrări miniere de interes naţional pentru exploatarea zăcămintelor de lignit vor fi exceptate de la plata eliberării avizului.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde

19.02.2019 - 8:01
Anonim spune: Carcasa de iepure,pentru cei interesati 0760510528 raspunde

03.01.2019 - 3:00
DIANA spune: BUNA Am si eu cativa urechiati dc as avrea unde sa ii vand as axtinde numarul lor ,imi poate oferi cineva detaliile necesare ? raspunde

21.11.2018 - 11:39
Popescu Emilian spune: Parerea mea este ca, fiind o cultura mai putin cunoscuta suprafetele vor fi restranse si pe piata nu se vor cauta. Apropo de suprafete, in zona Oltenieii si in mod special in zona Dabuleni ,unde conditile pedo-climatice sunt favorabile cultivarii, la ce suprafete s-a ajuns? Multumim! raspunde

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde