Atenţie la controale. RECOLTA îţi explică ce este şi cum se completează REGISTRUL DE EVIDENŢĂ A ZILIERILOR

| Actualitate, Politici agricole | de

Actualizat: 10 august 2019

Etichete: , , , ,

Registrul de evidenţă a zilierilor, este un document oficial cu regim special. Acesta se tipăreşte de către Imprimeria Naţională, iar distribuirea lui se va face la solicitarea beneficiarului, contra cost, la sediul I.T.M. Înregistrările în acest registru se fac în ordine cronologică. Înregistrările se vor face zilnic (exceptând perioadele în care nu se execută lucrări).

Prin Legea nr. 52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri si Ordinul comun MFP/MMFPS nr. 1930/1439/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a acesteia, a fost aprobat cadrul legal pentru exercitarea unor activitati cu caracter ocazional in urmatoarele domenii: agricultura; vanatoare si pescuit; silvicultura, exclusiv exploatari forestiere; piscicultura si acvacultura; pomicultura si viticultura; apicultura; zootehnie; spectacole, productii cinematografice si audiovizuale, publicitate, activitati cu caracter cultural; manipulari de marfuri si activitati de intretinere si curatenie de catre zilieri (persoane fizice ce au capacitate de munca si care desfasoara activitati necalificate, cu caracter ocazional, pentru un beneficiar, persoana juridica).

registrul de evidenta a zilierilorBeneficiarul de lucrări are obligaţia de a transmite către I.T.M. o copie a registrului cu înregistrările din luna precedentă, certificată conform cu originalul, până pe data de 5 a lunii următoare.

În cazul în care beneficiarii de lucrări care au înfiinţat sucursale, agenţii, reprezentanţe, puncte de lucru, pot delega acestora şi competenţe de conducere, completare şi transmitere a registrului la I.T.M.

Registrul va fi păstrat la sediul beneficiarului sau după caz la sucursale, agenţii, reprezentanţe, puncte de lucru.
Beneficiarul sau persoana delegată va răspunde de completare, păstrarea registrului.

MODUL DE COMPLETARE A REGISTRULUI DE EVIDENŢĂ AL ZILIERILOR

Completarea în registru se va face cu litere mari de tipar, fără prescurtări, iar la ‘nume şi prenume’ se va adăuga şi iniţiala tatălui. Înscrierea datelor în registru se va face numai cu cerneală sau pastă albastră.

Prescurtările permise sunt:

S.C. – societate comercială;
S.A. – societate pe acţiuni;
S.R.L. – societate cu răspundere limitată;
S.N.C. – societate în nume colectiv;
S.C.S. – societate în comandită simplă;
S.C.A. – societate în comandită pe acţiuni.

Orice modificare a datelor înscrise se va face prin tăierea cu o linie orizontală, cu cerneală sau pastă roşie, şi înscrierea datelor corecte tot cu cerneală sau pastă roşie, lăsându-se vizibilă înscrierea anterioară, şi se aplică ştampila şi semnătura beneficiarului de lucrări.

ATENŢIE!!
Nu se lasă pagini şi poziţii libere între paginile registrului.

Date suplimentare privind registrul de evidenta a zilierilor

n Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 300/02.05.2011, a fost publicate Ordinul ministrului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale interimar nr. 1439/29.04.2011 şi Ordinul ministrului Finanţelor Publice nr. 1.930/28.04.2011, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, prin care se reglementează modul de întocmire al Registrului de evidenţă a zilierilor şi de plată a acestora.

Veniturile realizate de zilieri sub forma remuneraţiei zilnice pe fiecare beneficiar de lucrări este venit asimilat salariilor, pentru care se datorează impozit în cotă de 16%.

Nu se datorează contribuţii sociale obligatorii nici de către zilier, nici de către beneficiar.

Calculul şi reţinerea impozitului datorat se efectuează de către beneficiarii de lucrări, la data fiecărei plăţi a remuneraţiei brute zilnice.

Virarea la bugetul de stat a impozitului calculat şi reţinut de fiecare beneficiar de lucrări se va efectua până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei pentru care se plătesc aceste venituri.

Activitatea desfăşurată de zilieri nu conferă acestora calitatea de asigurat în sistemul public de pensii, sistemul asigurărilor sociale pentru şomaj şi nici în sistemul de asigurări sociale de sănătate. Aceştia vor putea încheia, opţional, o asigurare de sănătate şi/sau de pensie.

Pentru informaţii suplimentare legate de Registrul de evidenţă a zilierilor, contribuabilii persoane juridice se pot adresa Inspectoratul Teritorial de Muncă, care distribuie la cerere şi contra cost acest document.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

05.03.2020 - 12:35
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numarul meu este 0905286325 raspunde

14.02.2020 - 12:14
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numărul meu este 0905287606. raspunde

25.01.2020 - 5:00
Anonim spune: Am pus feromoni si i -am atras din toata pasunea.De cinci ani nj ne ramane un fruct ña livada .Cu insecticid mor dupa ce mananca florile chimizate.Jale fac !!! raspunde

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde