Argeş: Plăcintă cu mere de 40 de metri, în cadrul Festivalului Mărului

| Evenimente agricole, Regional | de

Etichete: , , , ,

O plăcintă cu mere în lungime de aproape 40 de metri a reprezentat principala atracţie a Festivalului Mărului, deafăşurat duminică în comuna argeşeană Tigveni, cu ocazia zilelor localităţii.

Pentru realizarea preparatului au lucrat, timp de două zile, zeci de femei din localitate, care au folosit peste 100 de foi de plăcintă şi câteva sute de kilograme de mere. Potrivit primarului Dumitru Slătineanu, prin această acţiune nu s-a intenţionat stabilirea unui record, dorindu-se doar promovarea produsului tradiţional al comunei, care este mărul.

Festivalul Mărului a ajuns deja la a patra ediţie, iar dimensiunile plăcintei cu mere au crescut de la un an la altul. Ca de fiecare dată, după ce a fost preparată, plăcinta a fost tăiată şi împărţită participanţilor la sărbătoare.

Programul Zilelor comunei Tigveni, care în acest an se desfăşoară în perioada 23-28 octombrie, a debutat în urmă cu o zi, cu inaugurarea târgului tradiţional, fiind continuat duminică cu întreceri sportive şi spectacole folclorice, ziua urmând să se încheie cu un foc de artificii şi discotecă în aer liber. Tot duminică a fost inaugurat noul Centru Cultural din Tigveni şi au fost acordate diplome celor mai vârstnici cetăţeni ai localităţii.

Luni, 25 octombrie, va fi organizat tradiţionalul Foc al lui Sumedru, iar în următoarele două zile sunt programate întâlniri ale fiilor comunei şi ale agricultorilor. Manifestările se vor încheia joi, 28 octombrie, când se vor împlini 482 de ani de la prima atestare documentară a localităţii.

Comuna Tigveni, situată în partea de nord-vest a judeţului Argeş, are în componenţă opt sate, cu o populaţie totală de peste 3.600 de locuitori. Centrul administrativ este în satul Tigveni, aflat pe DN 73C, la 12 kilometri de Curtea de Argeş şi 25 de kilometri de Râmnicu Vâlcea.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

26.01.2022 - 8:21
ion spune: se pare ca singurul abator din gilau este de pasari ,domnul maghiaru sa lasat pagubas cu carnea de iepure raspunde

26.01.2022 - 8:17
Anonim spune: se pare ca singurul abator din gilau este de pasari ,domnul maghiaru sa lasat pagubas cu carnea de iepure raspunde

17.10.2021 - 12:11
CRUCERU ȘTEFAN spune: Am trăit în Grecia 5 ani _ acolo utilajele agricole circulau fără restricții .,mai puțin pe autostrăzi.La noi de ce nu se poate ? .Motocoltoarele de ce pot ? .Toate utilajele agricole , să poată să se deplaseze la terenul care trebuie lucrat fără restricții. raspunde

11.08.2021 - 8:29
Badoi maria spune: Pentru mine este o planta cultivata necunoscuta, dar am întâlnit-o în păduri. E cunoscuta ca umbra epurelui. Se cultiva ca planta decorativa fiind f.bigata în masa foliara. M-ar interesa plantarea în câmp. În speranța că mă ajutați, va mulțumesc. raspunde

16.02.2021 - 5:41
Elena Barbu spune: Număr de telefon la numărul 9 Rebeca santplant raspunde

01.02.2021 - 10:44
Vasile Bouleanu spune: De ce nu gasesc acest soi si pe Wikipedia ? raspunde