Argeş: Plăcintă cu mere de 40 de metri, în cadrul Festivalului Mărului

| Evenimente agricole, Regional | de

Etichete: , , , ,

O plăcintă cu mere în lungime de aproape 40 de metri a reprezentat principala atracţie a Festivalului Mărului, deafăşurat duminică în comuna argeşeană Tigveni, cu ocazia zilelor localităţii.

Pentru realizarea preparatului au lucrat, timp de două zile, zeci de femei din localitate, care au folosit peste 100 de foi de plăcintă şi câteva sute de kilograme de mere. Potrivit primarului Dumitru Slătineanu, prin această acţiune nu s-a intenţionat stabilirea unui record, dorindu-se doar promovarea produsului tradiţional al comunei, care este mărul.

Festivalul Mărului a ajuns deja la a patra ediţie, iar dimensiunile plăcintei cu mere au crescut de la un an la altul. Ca de fiecare dată, după ce a fost preparată, plăcinta a fost tăiată şi împărţită participanţilor la sărbătoare.

Programul Zilelor comunei Tigveni, care în acest an se desfăşoară în perioada 23-28 octombrie, a debutat în urmă cu o zi, cu inaugurarea târgului tradiţional, fiind continuat duminică cu întreceri sportive şi spectacole folclorice, ziua urmând să se încheie cu un foc de artificii şi discotecă în aer liber. Tot duminică a fost inaugurat noul Centru Cultural din Tigveni şi au fost acordate diplome celor mai vârstnici cetăţeni ai localităţii.

Luni, 25 octombrie, va fi organizat tradiţionalul Foc al lui Sumedru, iar în următoarele două zile sunt programate întâlniri ale fiilor comunei şi ale agricultorilor. Manifestările se vor încheia joi, 28 octombrie, când se vor împlini 482 de ani de la prima atestare documentară a localităţii.

Comuna Tigveni, situată în partea de nord-vest a judeţului Argeş, are în componenţă opt sate, cu o populaţie totală de peste 3.600 de locuitori. Centrul administrativ este în satul Tigveni, aflat pe DN 73C, la 12 kilometri de Curtea de Argeş şi 25 de kilometri de Râmnicu Vâlcea.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

02.10.2023 - 1:42
Dragomir Florentina spune: Buna ziua mă numesc dragomir Florentina am 16 ani sunt eu mama sora mea nepoata și fratele meu căutăm de munca ne-ați putea ajuta raspunde

16.08.2023 - 5:39
TUTA AURELIAN spune: AM PUS IN PAMINT 20 DE CUIBURI DOVLEAC DE FACE SEMINTA FARA COAJA AM SEMANAT IN DATA DE CINCI IULIE AU INCEPUT SA CREASCA DOVLETI UNI AU PESTE TREI KG UN SINGUR TRATAMENT AM DAT UN FUNGICID PE BAZA DE CUPRU SIUN INSECTICID AM MAI DAT DOUA TRATAMENTE FOLIARE CROPMAX SI UN TRATAMENT FOLIAR PE BAZA DE CALCIU SI UDATI LA DOUA ZILE SUNT FOARTE MULTUMITI CUM AU INTRAT IN VEGETATIE raspunde

28.05.2023 - 8:47
Petrisor spune: O soluție ar fi un guvern Nationalist 100 %...iar apoi respingerea tirurilor la graniță plus controale de toxicitate și vechea creare de piețe numai pentru producători naționali și interzicerea supermarketurilor să vândă turcisme. sau alte produse asiatice sfără un control RIGUROS pentru că ne afectează .viața noastră și sănătatea noastră fizică și mentală ne afectează și depinde de Ce introducem în stomac .Deci trebuie luate măsuri drastice ,nu de ieri nu de anul trecut ci de 33 de ani .Guvernanții sunt de vina pentru incapabilitatea delăsarea neputință și indolența față de o problemă atât de serioasă față de națiune față de copii noștri și viitorul nostru și al țării ...afară cu ei și mafia buzunarelor pline afară cu profitorii .Și amenzi plus arestări și celor ai noștri ce se ocupă cu chimicale ...Etrel...etc.etc.altfel dăm Amin prea devreme.????? raspunde

12.03.2023 - 2:23
Obreja spune: Preț foarte convenabil raspunde

15.02.2023 - 4:06
CALINCIUC TRAIAN spune: de unde pot achizitiona acest codex 2022. va multumesc. raspunde

20.10.2022 - 1:16
Matei Vasile spune: Buna ziua , am o suprafata de 9 ha teren care sar preta pentru infiintarea unei plantatii de Salcie energetica , binenteles ca ma gindesc si la procesare in peleti de foc As vrea sa stiu daca afacerea poate deveni rentabila pe suprafata de 9 ha , si in completare sa colectez rumegus de la gatere din zona pentru procesare suplimentara Multumesc frumos pentru raspuns Matei Vasile 0744882260 raspunde