Angajaţii de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie din Tg.Bujor sunt disperaţi
În timp ce suntem intoxicaţi în comerţ de vinuri contrafăcute, la preţuri exorbitante, pe motiv că actualii producători sunt dispuşi doar să se îmbogăţească, SCDVV Tg.Bujor – pentru că nu deţine o linie proprie de îmbuteliere – este nevoită să vândă, cu mult sub preţul pieţei, vin curat.
Acest vin este realizat pe baze ecologice, care este comercializat sub alte denumiri şi ajunge să nu mai semene deloc cu ceea ce a fost la început. Spre disperarea oamenilor de la SCDVV, care pun suflet în fiecare strop.
Lupta pentru supravieţuire
Însă oricâtă iscusinţă şi dragoste se depune, în fiecare an, pentru îngrijirea celor peste 400 de hectare de viţă de vie şi apoi, pentru producerea licorii miraculoase care dezleagă inimile şi limbile, oamenii de aici trebuie să se gândească şi la supravieţuire.
Cum legile şi condiţiile nu le sunt favorabile, vinul produs după principii ştiinţifice şi cercetări îndelungate este vândut cu 1,4 lei uneia dintre cunoscutele companii producătoare de şampanie şi băuturi alcoolice dulci.
Ceea ce ajunge la noi de la această companie e cu totul altceva decât a ieşit pe poarta SCDVV. Chiar rămâi şocat că produsele respectivei companii au avut de fapt la bază o asemenea materie primă.
Nu mai descoperi nimic din dulceaţa adunată de bobiţele pârguite la soare pe dealurile Bujorului şi nimic din echilibrul nobil perfect pe care-l avea băutura iniţial, protejată ştiinţific de alterarea pe care i-o aduce trecerea timpului.
Citeste mai mult in Viata Libera