Ministrul Finantelor discuta cu reprezentanti ai Bancii Mondiale despre amenzile pentru terenul agricol necultivat

| Actualitate | de

Etichete: , , , ,

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) discută cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) şi cu reprezentanţii Băncii Mondiale (BM) pentru introducerea unui impozit special pe terenul agricol nelucrat, a declarat, miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu.

El a susţinut, însă, că MFP nu are în vedere majorarea actualelor impozite şi taxe.

„În Programul de convergenţă se prezintă ceea ce s-a făcut în 2010, ceea ce se face în 2011 şi următorii trei ani. Deci nu avem prevăzută o majorare a impozitelor şi taxelor. Se discută cu Ministerul Agriculturii impozitarea terenurilor neutilizate. Suntem în discuţii şi cu Banca Mondială şi dacă ajungem la un proiect fezabil, îl vom adopta. Eu mi-aş dori cât mai repede, pentru că vrem să-i sancţionăm cei care nu folosesc terenul agricol„, a spus Ialomiţianu, după şedinţa de guvern de miercuri.

terenuri-necultivate-arges5

 1. Susman (banditu, contaran cu boc) - 28-4-2011, 23:05

  Era un dascal pe nume Tamas, fiu de popa, pe vremea cotelor. Au venit la el activistii, foste slugi ale lui purtand sapca lui lenin si i-au aratat un deal al lui, neproductiv, spunandu-i: „Chiaburule, sa pui castraveti pe dealu’ ala si sa predai recolta!””
  „Pai, as pune, dar n-am seminte…” Hai la colhoz, ca-ti da partidu”
  S-a dus, a luat, le-a dat la gaste, a umplut un sac cu pastai de acat si a imprastat seminte pe 10 ha. Vara, au venit activistii dupa castraveti:
  „Chiaburule , unde-s castravetii?” „Nau iesit, n-a fost buna samanta”
  Dupa o vreme, oamenii din sat isi dadeau ghionturi trecand pe langa pamantul lui Tamas: „Vedeti ma, ce castraveti i-o iesit la domnu invatator?” In timp, am devenit proprietarul acelui pamant,
  „castravetii” au 60 cm diametru, si vreau sa-i intreb pe boii astia:
  sa-i culeg si sa pun altii?

 2. kesarion - 29-4-2011, 6:29

  In final,cu toate ca nu sunt de acord cu modul in care d-l. Tabara intelege agricultura,s-ar putea ca aceasta „taxa” sa fie un lucru bun.
  Ceea ce o genereaza insa ,nu e grija fata de ceea ce vom minca , ci foamea de bani a celor de la putere!

 3. marian - 1-5-2011, 0:50

  E buna taxa pe parloaga dar mult mai buna ar fi taxa pe cantitatea de otrava bagata in pamant pentru ca de la taranul adus in faza de neputinta nu poti sa-i mai iei decat parloaga pe cand de la arendasii de pamant poti sa incasezi mai mult tinand cont de faptul ca au bani pentru cumparare de otrava ce ajunge in final pe mesele noastre .de vina pentru asta este singurul taran roman ramas in tara si-n carciuma!

 4. Susman - 1-5-2011, 11:52

  Eu am o singura intrebare: pana la urma pamantul al cui este, al statului sau al taranului? De ce ma obliga statul sa fac cu proprietatea mea ceea ce nu vreau sa fac. Daca intr-o zi vine statul si te intreaba de ce stai singur in 3 camere si-ti pune taxa suplimentara pe 2 camere, ce zici?

 5. Susman - 1-5-2011, 12:18

  Am dat acest exemplu cu camerele ca sa se inteleaga mai bine ideea. In fond eu nu sunt implicat in aceasta poveste, dar dau un caz:
  Un om are bani si in loc sa-si faca o vila, cumpara 10 ha pentru nepotii lui, dar nu cultiva decat un ha pentru ca nu are nevoie mai mult.
  Acum vine statul si-i cere taxa de parloaga. Nu este el indreptatit sa spuna: Platesc taxa dar vreau sa stau in vila vecinului pentru ca eu am doar pamantul si o coliba. Aici se pune problema: de ce sa-ti impuna cineva ce sa faci cu bunul tau? Daca tu ai 10 camere si vrei sa inchiriezi, te priveste. Daca statul vrea sa cultiv si celelalte 9 ha sa vina sa-mi spuna : ce suma ai nevoie sa nu lasi pamantul parloaga?

 6. marian - 2-5-2011, 12:43

  pt cei care i au subventii de la stat si lasa pamantul parloaga sa li se de a amenzi usturatoare ca s au batut pt pamant dupa revolutie acum sa l munceasca nu sa l lase parloaga

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

26.01.2022 - 8:21
ion spune: se pare ca singurul abator din gilau este de pasari ,domnul maghiaru sa lasat pagubas cu carnea de iepure raspunde

26.01.2022 - 8:17
Anonim spune: se pare ca singurul abator din gilau este de pasari ,domnul maghiaru sa lasat pagubas cu carnea de iepure raspunde

17.10.2021 - 12:11
CRUCERU ȘTEFAN spune: Am trăit în Grecia 5 ani _ acolo utilajele agricole circulau fără restricții .,mai puțin pe autostrăzi.La noi de ce nu se poate ? .Motocoltoarele de ce pot ? .Toate utilajele agricole , să poată să se deplaseze la terenul care trebuie lucrat fără restricții. raspunde

11.08.2021 - 8:29
Badoi maria spune: Pentru mine este o planta cultivata necunoscuta, dar am întâlnit-o în păduri. E cunoscuta ca umbra epurelui. Se cultiva ca planta decorativa fiind f.bigata în masa foliara. M-ar interesa plantarea în câmp. În speranța că mă ajutați, va mulțumesc. raspunde

16.02.2021 - 5:41
Elena Barbu spune: Număr de telefon la numărul 9 Rebeca santplant raspunde

01.02.2021 - 10:44
Vasile Bouleanu spune: De ce nu gasesc acest soi si pe Wikipedia ? raspunde