Agrostar: Reducerea TVA la alimente trebuie precedată de semnarea contractului colectiv de muncă la nivel de ramură
Reducerea TVA la produsele alimentare la 5% trebuie precedată de semnarea contractului colectiv de muncă la nivel de ramură și a celui la nivel de societăți comerciale, susține Federația Agrostar.
„Avertizăm patronatele din domeniu că reducerea taxei pe valoarea adăugată la produsele alimentare la 5% trebuie precedată de semnarea contractului colectiv de muncă la nivel de ramură și a celui la nivel de societăți comerciale. Agricultura este singurul sector al economiei care nu are un contract colectiv de muncă la nivel de ramură și la nivel de societăți comerciale, ceea ce face ca forța de muncă din acest sector să fie vulnerabilă și, practic, la mâna patronilor. Contractele colective de tipul celor menționate ar asigura stabilitatea locurilor de muncă, îmbunătățirea condițiilor de lucru, combaterea muncii la negru și a evaziunii fiscale”, a comunicat Niculae Ștefan, președintele Agrostar.
Acesta a mai precizat că problemele cu care se confruntă salariații din domeniu trebuie rezolvate prin stabilirea unui cadru al dialogului social sindicat — patronat, în acord cu legislația europeană.
Pe acelasi subiect:
- Mergem, treptat, spre reducerea TVA și la alte produse alimentare
- Victor Ponta: Scăderea TVA-ului la pâine s-a dovedit un sistem corect
- Ce s-a discutat, marți, la seminarul „TVA-ul Verde în Alimentație și Agricultură”
- Mai multe piețe țărănești vor fi înființate în București
- Reducerea TVA-ului la fructe și legume ar putea intra în vigoare din 2015