agromonitor: Forum agricultură: Cu ce se combate rugina grâului

Forum agricultură: Cu ce se combate rugina grâului

| Protecţia plantelor, Vegetal | de

Etichete: , ,

Pe forumul fermierilor Agrocultura, în această perioadă predomină întrebările având ca subiect tratamentele efectuate în culturi.

rugina-graului

Instabilitatea atmosferică din ultima perioadă și vremea caldă a dus la apariția bolilor și dăunătorilor în culturile aflate în vegetație.

Specialiștii forumului recomandă, spre exemplu, produse fitosanitare pentru combaterea ruginii grâului și a altor boli foliare și ale spicului.

„Puteti efectua tratamente cu produse omologate. De exemplu, fungicidul sistemic Bumper 250 CE are actiune preventiva si curativa si cu un spectru larg de actiune, in combaterea diverselor boli foliare si ale spicului in doza de 0,5 l/ha”, se precizează la întrebarea despre rugina grâului.

Produsul menționat este doar unul din fungicidele ce pot fi aplicate în această perioadă atât pentru combaterea ruginii cât și a altor boli la grâu și orz. Iată o selecție realizată de Agromonitor.

TOPSIN 500 SC

TOPSIN 500 SC este fungicid sistemic produs de ALCHIMEX condiţionat sub formă de suspensie apoasă concentrată, de culoare albă, care conţine 500 g/l tiofanat metil. Topsin are acţiune fungicidă, de contact şi sistemică, fiind absorbit de plante prin frunze şi rădăcini. La grâu se recomandă în doză de 1,250 l/ha pentru combaterea următoarelor boli:

Făinarea (Erysiphe graminis),
Ruginile (Puccinia spp.),
Septorioze (Septoria spp.),
Fuzarioza (Fusarium spp.),
Helmintosporioza (Helminthosporium spp.)

ALERT

Alert este un fungicid sistemic complex produs de DuPont cu actiune preventiva si curativa in combaterea bolilor cerealelor, florii soarelui si sfeclei de zahar.

Doza recomandată la grâu este 0,8 l/ha pentru combaterea următoarele boli:

Făinarea (Erysiphe graminis)
Rugini (Puccinia spp)
Septorioze (Septoria spp)
Sfâşierea frunzelor (Helminthosporium spp)
Fuzarioza (Fusarium spp)
Sfâşierea frunzelor (Pyrenophora teres)
Arsura frunzelor (Rhynchosporium spp)

ZAMIR 40 EW

Zamir 40 EW este un fungicid produs de Makteshim Agan, continand doua substante active cu actiune de contact si sistemica. Produsul se absoarbe si se transloca rapid in planta fiind rezistent la spalarea de catre ploi. Datorita continutului sau produsul are atat actiune preventiva cat si curativa.

La grâu și orz se aplică în doză de 0,75 l/ha pentru combaterea bolilor foliare și ale spicului.

Mai multe produse pentru tratamentul grâului găsiți în catalog.

Care este opinia ta?

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

09.04.2017 - 8:29
nedelcu spune: ave-ti ceva concret pentru conbatere, raspunde

08.04.2017 - 12:55
Mariana spune: urgent vrea sa cumpar carne de iepure pt pasti ! raspunde

05.04.2017 - 4:45
Vlădusel Bogdan spune: Bogdan Bună ziua sunt crescător de iepuri şi aşi vrea să colaborez cu un abator autorizat din românia , vreau să dezvolt ferma de iepuri dacă am o bază , Aştept răspuns : la nr de tel 0761019624 raspunde

publicitate agromonitor