Forum agricultură: Cu ce se combate rugina grâului

| Protecţia plantelor, Vegetal | de

Etichete: , ,

Pe forumul fermierilor Agrocultura, în această perioadă predomină întrebările având ca subiect tratamentele efectuate în culturi.

rugina-graului

Instabilitatea atmosferică din ultima perioadă și vremea caldă a dus la apariția bolilor și dăunătorilor în culturile aflate în vegetație.

Specialiștii forumului recomandă, spre exemplu, produse fitosanitare pentru combaterea ruginii grâului și a altor boli foliare și ale spicului.

„Puteti efectua tratamente cu produse omologate. De exemplu, fungicidul sistemic Bumper 250 CE are actiune preventiva si curativa si cu un spectru larg de actiune, in combaterea diverselor boli foliare si ale spicului in doza de 0,5 l/ha”, se precizează la întrebarea despre rugina grâului.

Produsul menționat este doar unul din fungicidele ce pot fi aplicate în această perioadă atât pentru combaterea ruginii cât și a altor boli la grâu și orz. Iată o selecție realizată de Agromonitor.

TOPSIN 500 SC

TOPSIN 500 SC este fungicid sistemic produs de ALCHIMEX condiţionat sub formă de suspensie apoasă concentrată, de culoare albă, care conţine 500 g/l tiofanat metil. Topsin are acţiune fungicidă, de contact şi sistemică, fiind absorbit de plante prin frunze şi rădăcini. La grâu se recomandă în doză de 1,250 l/ha pentru combaterea următoarelor boli:

Făinarea (Erysiphe graminis),
Ruginile (Puccinia spp.),
Septorioze (Septoria spp.),
Fuzarioza (Fusarium spp.),
Helmintosporioza (Helminthosporium spp.)

ALERT

Alert este un fungicid sistemic complex produs de DuPont cu actiune preventiva si curativa in combaterea bolilor cerealelor, florii soarelui si sfeclei de zahar.

Doza recomandată la grâu este 0,8 l/ha pentru combaterea următoarele boli:

Făinarea (Erysiphe graminis)
Rugini (Puccinia spp)
Septorioze (Septoria spp)
Sfâşierea frunzelor (Helminthosporium spp)
Fuzarioza (Fusarium spp)
Sfâşierea frunzelor (Pyrenophora teres)
Arsura frunzelor (Rhynchosporium spp)

ZAMIR 40 EW

Zamir 40 EW este un fungicid produs de Makteshim Agan, continand doua substante active cu actiune de contact si sistemica. Produsul se absoarbe si se transloca rapid in planta fiind rezistent la spalarea de catre ploi. Datorita continutului sau produsul are atat actiune preventiva cat si curativa.

La grâu și orz se aplică în doză de 0,75 l/ha pentru combaterea bolilor foliare și ale spicului.

Mai multe produse pentru tratamentul grâului găsiți în catalog.

Care este opinia ta?

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde