agromonitor: Forum agricultură: Cu ce se combate rugina grâului

Forum agricultură: Cu ce se combate rugina grâului

| Protecţia plantelor, Vegetal | de

Etichete: , ,

Pe forumul fermierilor Agrocultura, în această perioadă predomină întrebările având ca subiect tratamentele efectuate în culturi.

rugina-graului

Instabilitatea atmosferică din ultima perioadă și vremea caldă a dus la apariția bolilor și dăunătorilor în culturile aflate în vegetație.

Specialiștii forumului recomandă, spre exemplu, produse fitosanitare pentru combaterea ruginii grâului și a altor boli foliare și ale spicului.

„Puteti efectua tratamente cu produse omologate. De exemplu, fungicidul sistemic Bumper 250 CE are actiune preventiva si curativa si cu un spectru larg de actiune, in combaterea diverselor boli foliare si ale spicului in doza de 0,5 l/ha”, se precizează la întrebarea despre rugina grâului.

Produsul menționat este doar unul din fungicidele ce pot fi aplicate în această perioadă atât pentru combaterea ruginii cât și a altor boli la grâu și orz. Iată o selecție realizată de Agromonitor.

TOPSIN 500 SC

TOPSIN 500 SC este fungicid sistemic produs de ALCHIMEX condiţionat sub formă de suspensie apoasă concentrată, de culoare albă, care conţine 500 g/l tiofanat metil. Topsin are acţiune fungicidă, de contact şi sistemică, fiind absorbit de plante prin frunze şi rădăcini. La grâu se recomandă în doză de 1,250 l/ha pentru combaterea următoarelor boli:

Făinarea (Erysiphe graminis),
Ruginile (Puccinia spp.),
Septorioze (Septoria spp.),
Fuzarioza (Fusarium spp.),
Helmintosporioza (Helminthosporium spp.)

ALERT

Alert este un fungicid sistemic complex produs de DuPont cu actiune preventiva si curativa in combaterea bolilor cerealelor, florii soarelui si sfeclei de zahar.

Doza recomandată la grâu este 0,8 l/ha pentru combaterea următoarele boli:

Făinarea (Erysiphe graminis)
Rugini (Puccinia spp)
Septorioze (Septoria spp)
Sfâşierea frunzelor (Helminthosporium spp)
Fuzarioza (Fusarium spp)
Sfâşierea frunzelor (Pyrenophora teres)
Arsura frunzelor (Rhynchosporium spp)

ZAMIR 40 EW

Zamir 40 EW este un fungicid produs de Makteshim Agan, continand doua substante active cu actiune de contact si sistemica. Produsul se absoarbe si se transloca rapid in planta fiind rezistent la spalarea de catre ploi. Datorita continutului sau produsul are atat actiune preventiva cat si curativa.

La grâu și orz se aplică în doză de 0,75 l/ha pentru combaterea bolilor foliare și ale spicului.

Mai multe produse pentru tratamentul grâului găsiți în catalog.

Care este opinia ta?

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor