Forum agricultură: Cu ce se combate rugina grâului

| Protecţia plantelor, Vegetal | de

Etichete: , ,

Pe forumul fermierilor Agrocultura, în această perioadă predomină întrebările având ca subiect tratamentele efectuate în culturi.

rugina-graului

Instabilitatea atmosferică din ultima perioadă și vremea caldă a dus la apariția bolilor și dăunătorilor în culturile aflate în vegetație.

Specialiștii forumului recomandă, spre exemplu, produse fitosanitare pentru combaterea ruginii grâului și a altor boli foliare și ale spicului.

„Puteti efectua tratamente cu produse omologate. De exemplu, fungicidul sistemic Bumper 250 CE are actiune preventiva si curativa si cu un spectru larg de actiune, in combaterea diverselor boli foliare si ale spicului in doza de 0,5 l/ha”, se precizează la întrebarea despre rugina grâului.

Produsul menționat este doar unul din fungicidele ce pot fi aplicate în această perioadă atât pentru combaterea ruginii cât și a altor boli la grâu și orz. Iată o selecție realizată de Agromonitor.

TOPSIN 500 SC

TOPSIN 500 SC este fungicid sistemic produs de ALCHIMEX condiţionat sub formă de suspensie apoasă concentrată, de culoare albă, care conţine 500 g/l tiofanat metil. Topsin are acţiune fungicidă, de contact şi sistemică, fiind absorbit de plante prin frunze şi rădăcini. La grâu se recomandă în doză de 1,250 l/ha pentru combaterea următoarelor boli:

Făinarea (Erysiphe graminis),
Ruginile (Puccinia spp.),
Septorioze (Septoria spp.),
Fuzarioza (Fusarium spp.),
Helmintosporioza (Helminthosporium spp.)

ALERT

Alert este un fungicid sistemic complex produs de DuPont cu actiune preventiva si curativa in combaterea bolilor cerealelor, florii soarelui si sfeclei de zahar.

Doza recomandată la grâu este 0,8 l/ha pentru combaterea următoarele boli:

Făinarea (Erysiphe graminis)
Rugini (Puccinia spp)
Septorioze (Septoria spp)
Sfâşierea frunzelor (Helminthosporium spp)
Fuzarioza (Fusarium spp)
Sfâşierea frunzelor (Pyrenophora teres)
Arsura frunzelor (Rhynchosporium spp)

ZAMIR 40 EW

Zamir 40 EW este un fungicid produs de Makteshim Agan, continand doua substante active cu actiune de contact si sistemica. Produsul se absoarbe si se transloca rapid in planta fiind rezistent la spalarea de catre ploi. Datorita continutului sau produsul are atat actiune preventiva cat si curativa.

La grâu și orz se aplică în doză de 0,75 l/ha pentru combaterea bolilor foliare și ale spicului.

Mai multe produse pentru tratamentul grâului găsiți în catalog.

Care este opinia ta?

FORUM

05.03.2020 - 12:35
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numarul meu este 0905286325 raspunde

14.02.2020 - 12:14
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numărul meu este 0905287606. raspunde

25.01.2020 - 5:00
Anonim spune: Am pus feromoni si i -am atras din toata pasunea.De cinci ani nj ne ramane un fruct ña livada .Cu insecticid mor dupa ce mananca florile chimizate.Jale fac !!! raspunde

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde