agromonitor: Cum se va extinde în spațiul rural acoperirea broadband până în 2015

Cum se va extinde în spațiul rural acoperirea broadband până în 2015

| Actualitate, Intern | de

Etichete: ,

Guvernul a anunțat că termenul de implementare a proiectului Ro-Net la scară națională este august 2015. proiectul Ro-Net prevede extinderea accesului la internet inclusiv în zonele defavorizate, acolo unde nu există încă acoperire broadband oferită de operatorii privați.

„Ro-NET va intra acolo unde există un eşec de piaţă, zone în care nu există operatori privaţi dornici să investească din cauza izolării sau activităţilor economice care nu rentabilizează un potenţial plan de afaceri. În cazul acesta, Comisia Europeană, la nivelul tuturor statelor membre UE, vine şi se asigură că prin proiecte de acest tip structura de comunicaţii este dezvoltată chiar şi in zonele defavorizate”, a declarat Răzvan Cotovelea, ministrul pentru Societatea Informaţională, citat de economica.net.

Proiectul are o valoare totală de aproximativ 84 de milioane de Euro. În RoNET au fost incluse 783 de zone în care se vor introduce infrastructuri de comunicaţii.

Studiile efectuate de către ANCOM şi MCSI au stabilit că serviciile de bandă largă sunt disponibile pentru cetăţenii şi întreprinderile din zonele mai dens populate. Din cauza costurilor fixe ridicate, costurile unitare sunt agravate dramatic pentru populaţia din zonele cu densitate redusă, devenind un obstacol major pentru dezvoltarea infrastructurii de bandă largă.

Ca efect, reţelele de racordare (de distribuţie) şi de acces (bucla locală) din aceste zone şi conectarea către reţeaua magistrală sunt insuficiente sau lipsesc pur şi simplu mai ales în zonele rurale, montane şi defavorizate geografic.

Guvernul dorește extinderea razei de acţiune a acestei magistrale de comunicaţii electronice în „zonele albe”, prin construirea de reţele de distribuţie, urmând ca acestea să fie completate de bucle de acces locale realizate de operatorii privaţi.

descriere-ronet

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor