agromonitor: Cum se va extinde în spațiul rural acoperirea broadband până în 2015

Cum se va extinde în spațiul rural acoperirea broadband până în 2015

| Actualitate, Intern | de

Etichete: ,

Guvernul a anunțat că termenul de implementare a proiectului Ro-Net la scară națională este august 2015. proiectul Ro-Net prevede extinderea accesului la internet inclusiv în zonele defavorizate, acolo unde nu există încă acoperire broadband oferită de operatorii privați.

„Ro-NET va intra acolo unde există un eşec de piaţă, zone în care nu există operatori privaţi dornici să investească din cauza izolării sau activităţilor economice care nu rentabilizează un potenţial plan de afaceri. În cazul acesta, Comisia Europeană, la nivelul tuturor statelor membre UE, vine şi se asigură că prin proiecte de acest tip structura de comunicaţii este dezvoltată chiar şi in zonele defavorizate”, a declarat Răzvan Cotovelea, ministrul pentru Societatea Informaţională, citat de economica.net.

Proiectul are o valoare totală de aproximativ 84 de milioane de Euro. În RoNET au fost incluse 783 de zone în care se vor introduce infrastructuri de comunicaţii.

Studiile efectuate de către ANCOM şi MCSI au stabilit că serviciile de bandă largă sunt disponibile pentru cetăţenii şi întreprinderile din zonele mai dens populate. Din cauza costurilor fixe ridicate, costurile unitare sunt agravate dramatic pentru populaţia din zonele cu densitate redusă, devenind un obstacol major pentru dezvoltarea infrastructurii de bandă largă.

Ca efect, reţelele de racordare (de distribuţie) şi de acces (bucla locală) din aceste zone şi conectarea către reţeaua magistrală sunt insuficiente sau lipsesc pur şi simplu mai ales în zonele rurale, montane şi defavorizate geografic.

Guvernul dorește extinderea razei de acţiune a acestei magistrale de comunicaţii electronice în „zonele albe”, prin construirea de reţele de distribuţie, urmând ca acestea să fie completate de bucle de acces locale realizate de operatorii privaţi.

descriere-ronet

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor