Cum se va extinde în spațiul rural acoperirea broadband până în 2015

| Actualitate, Intern | de

Etichete: ,

Guvernul a anunțat că termenul de implementare a proiectului Ro-Net la scară națională este august 2015. proiectul Ro-Net prevede extinderea accesului la internet inclusiv în zonele defavorizate, acolo unde nu există încă acoperire broadband oferită de operatorii privați.

„Ro-NET va intra acolo unde există un eşec de piaţă, zone în care nu există operatori privaţi dornici să investească din cauza izolării sau activităţilor economice care nu rentabilizează un potenţial plan de afaceri. În cazul acesta, Comisia Europeană, la nivelul tuturor statelor membre UE, vine şi se asigură că prin proiecte de acest tip structura de comunicaţii este dezvoltată chiar şi in zonele defavorizate”, a declarat Răzvan Cotovelea, ministrul pentru Societatea Informaţională, citat de economica.net.

Proiectul are o valoare totală de aproximativ 84 de milioane de Euro. În RoNET au fost incluse 783 de zone în care se vor introduce infrastructuri de comunicaţii.

Studiile efectuate de către ANCOM şi MCSI au stabilit că serviciile de bandă largă sunt disponibile pentru cetăţenii şi întreprinderile din zonele mai dens populate. Din cauza costurilor fixe ridicate, costurile unitare sunt agravate dramatic pentru populaţia din zonele cu densitate redusă, devenind un obstacol major pentru dezvoltarea infrastructurii de bandă largă.

Ca efect, reţelele de racordare (de distribuţie) şi de acces (bucla locală) din aceste zone şi conectarea către reţeaua magistrală sunt insuficiente sau lipsesc pur şi simplu mai ales în zonele rurale, montane şi defavorizate geografic.

Guvernul dorește extinderea razei de acţiune a acestei magistrale de comunicaţii electronice în „zonele albe”, prin construirea de reţele de distribuţie, urmând ca acestea să fie completate de bucle de acces locale realizate de operatorii privaţi.

descriere-ronet

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde