Olanda: Tranzacție în industria alimentară. Orkla Foods Ingredients a preluat Sonneveld Group

| Actualitate, Companii, Extern | de

Actualizat: 10 august 2019

Etichete: ,

Orkla Foods Ingredients, grup din care face parte Orkla Foods Romania, a achizitionat Sonneveld Group, lider in categoria amelioratorilor de panificatie in tarile Benelux (Belgia, Olanda si Luxemburg), a anuntat compania, nespecificand insa si valoarea tranzactiei.

Preluarea Sonneveld urmeaza sa fie aprobata de Autoritatea pentru Concurenta din Olanda.

Orkla Foods Ingredients (OFI) isi consolideaza astfel portofoliul de produse in categoria ingredientelor pentru panificatie si cofetarie.

„Achizitia Sonneveld va consolida grupul OFI, aducand un plus de competente in domenii foarte importante pentru clientii nostri. Sonneveld este o companie de succes, cu expertiza in ce priveste produsele, avand un centru modern de aplicatii si o unitate de productie flexibila – toate acestea reprezinta o baza solida pentru dezvoltare”, a declarat CEO Orkla Foods Ingredients, Jorn Unneberg.

Potrivit directorului general al Orkla Foods Romania, Manuela Banu, impactul achizitiei Sonneveld este unul pozitiv si pentru afacerea din Romania. „Includerea unei companii de talia Sonneveld este un castig, atat din punct de vedere al produselor si tehnicii, cat si din perspectiva expertizei de 50 de ani in domeniu. (…) Achizitia sustine obiectivul nostru de dezvoltare in categoria ingredientelor pentru panificatie si cofetarie in Romania. Am deschis aceasta directie de afaceri la finalul anului 2008, timp in care am lansat 108 produse specifice pe piata. Aceasta linie de afaceri contribuie dupa numai un an cu 10% in cifra de afaceri a segmentului B2B”, a spus Banu, citata de NewsIn.

Sonneveld este prezenta in Belgia, Franta, Germania, Ungaria, Polonia, Marea Britanie, Spania si anumite regiuni din Asia si Orientul Mijlociu. Bazele companiei au fost puse in anul 1956, iar in prezent aceasta are 140 angajati si venituri de 55 milioane de euro.

Grupul Orkla are operatiuni in domeniul bunurilor de larg consum, al industriei chimice si al investitiilor financiare si este una dintre cele mai mari companii listate la Bursa din Oslo. Orkla are 35.000 de angajati iar la sfarsitul anului 2009 a raportat venituri operationale de 6,9 miliarde euro si profituri inainte de taxe de 133 milioane euro.

Orkla Foods Romania este prezenta pe piata bunurilor de larg consum din Romania din anul 2002. Portofoliul Orkla cuprinde margarina (Wiesana, Linco, Unirea), ketchup (Tomi, LaMinut), pate si mancaruri la conserva (Ardealul), mustar si sosuri pentru paste (Bunatati de la Bunica, LaMinut) dar si aluaturi congelate (Linco). In segmentul B2B Orkla Foods Romania comercializeaza brandurile de margarina profesionala Selecta si Paticrem, precum si gama de ingrediente pentru panificatie si cofetarie Credin.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde

19.02.2019 - 8:01
Anonim spune: Carcasa de iepure,pentru cei interesati 0760510528 raspunde

03.01.2019 - 3:00
DIANA spune: BUNA Am si eu cativa urechiati dc as avrea unde sa ii vand as axtinde numarul lor ,imi poate oferi cineva detaliile necesare ? raspunde

21.11.2018 - 11:39
Popescu Emilian spune: Parerea mea este ca, fiind o cultura mai putin cunoscuta suprafetele vor fi restranse si pe piata nu se vor cauta. Apropo de suprafete, in zona Oltenieii si in mod special in zona Dabuleni ,unde conditile pedo-climatice sunt favorabile cultivarii, la ce suprafete s-a ajuns? Multumim! raspunde