Calitatea si pretul graului recoltat. Ce se intampla in 2014?
24 iulie - 10:21 pmPloile din ultimele luni au afectat serios calitatea graului romanesc recoltat in 2014, implicit pretul graului din productia acestui an.
În continuare puteți citi toate articolele relevante despre pretul graului 2014:
Ploile din ultimele luni au afectat serios calitatea graului romanesc recoltat in 2014, implicit pretul graului din productia acestui an.
Acest articol strânge în același loc toate informațiile privind prețul grâului în 2014. Chiar dacă specialiștii au o vorbă – „Până nu e recoltat, grâul e doar iarbă” – cei mai mulți producători agricoli urmăresc deja cele mai noi evoluții ale prețului grâului pe piața din România.
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunţat că „în cel mult două săptămâni” va fi adoptată în Camera Deputaţilor legea care va reintroduce certificatele de depozit.
Potrivit unui raport dat publicității de Toepfer, unul din marii traderi de cereale care operează în România, producția de grâu 2014 va fi una record, cifra vehiculată fiind de 8,3 milioane de tone.
Ministrul agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, joi, la conferința Focul Agricol, că România urmărește cu atenție situația din Ucraina, principal competitor al țării noastre pe piața regională a cerealelor.
O nouă analiză a X-Trade Brokers Dom Maklerski oferă noi indicii privind evoluția prețului cerealelor în 2014. Ce se va întâmpla anul acesta cu prețul grâului și prețul porumbului?
Conflictul din Crimeea a dus la creșterea prețurilor la unele inputuri și a generat neîncredere pe piața grâului față de furnizorii din această țară.
Potrivit datelor oferite ziarului Agromonitor de Ministerul Agriculturii, la 12 martie 2014, prețul grâului în portul Constanța era de 282.1 dolari pe tonă (FOB). Pe piețele reprezentative din România, prețul grâului panificabil la aceeași dată varia între 708 lei pe tonă și 859 lei/tonă. Tot la 12 martie 2014, prețul grâului furajer era cuprins între…
Prețul grâului pe plan local ar putea fi relativ stabil în perioada următoare, dar este posibil ca anul viitor să aducă scumpiri de până la 15%, se arată într-o analiză a XTB România.