Comisia Europeană lansează un Observator al pieței laptelui

| Industria laptelui, Procesare | de

Etichete: , , ,

Comisia Europeană a lansat Observatorul pieței laptelui, un instrument care va asigura transparența datelor în industrie, va oferi analize de piață, rapoarte și previziuni.

În contextul eliminării regimului cotelor de lapte la 31 martie 2015, Observatorul pieței laptelui va consolida capacitatea Comisiei Europene de a monitoriza piața produselor lactate și va ajuta sectorul să se adapteze la noul mediu după aproximativ 30 de ani de funcționare în regimul cotelor.

Observatorul pieței laptelui, potrivit anunțului Comisiei Europene, are drept obiectiv creșterea transparenței și furnizarea celor mai precise date de piață, astfel încât actorii din lanțul de aprovizionare din sectorul laptelui să poată lua decizii de afaceri în cunoștință de cauză, iar Comisia să poată lua decizii politice informate.

Acesta va urmări și va analiza tendințele actuale și din trecut de pe piețele produselor lactate din UE și de la nivel mondial, producția, echilibrul dintre cerere și ofertă, costurile de producție, perspectivele piețelor etc.

„Noua PAC consolidează rolul părților interesate în asigurarea unei dezvoltări echilibrate a sectorului laptelui. Pentru ca ele să poată face acest lucru, avem nevoie deopotrivă de transparența datelor și de o analiză precisă a pieței. Adevărata valoare adăugată a Observatorului va consta în evaluarea constructivă a diferitor analize de piață. Acesta va fi un instrument esențial în procesul de luare a deciziilor de către Comisie și statele membre”, a declarat comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Dacian Cioloș.

Conceptul „observatorului pieței laptelui” a fost lansat pentru prima dată de comisarul Cioloș în cadrul unei conferințe pe tema sectorului produselor lactate din septembrie 2013.

Piața laptelui în Europa: Sistemul cotelor de lapte va fi eliminat din martie 2015

Eliminarea sistemului de cote pentru lapte în 2015, convenită în cadrul „bilanțului de sănătate al reformei PAC” din 2008, va crea un nou context pentru operatorii economici, care s-au confruntat cu sistemul cotelor de lapte de la introducerea acestuia în 1984.

În scopul de a pregăti sectorul pentru acest nou mediu de funcționare, Comisia Europeană a elaborat o serie de noi instrumente în contextul „Pachetului privind laptele” din 2012, în ceea ce privește cooperarea dintre fermierii din sectorul produselor lactate.

Sectorul laptelui a făcut obiectul unor discuții intense în timpul negocierilor desfășurate anul trecut referitoare la reforma PAC, iar acordul final oferă o orientare mai bună către piață, împreună cu o plasă de siguranță pentru fermieri în contextul unor incertitudini externe, în primul rând prin intermediul plăților directe, dar și cu opțiuni pentru gestionarea riscurilor în cadrul programelor de dezvoltare rurală, precum și cu o rezervă nouă și flexibilă destinată crizelor de pe piață în cazul unor dificultăți ale pieței.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

05.03.2020 - 12:35
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numarul meu este 0905286325 raspunde

14.02.2020 - 12:14
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numărul meu este 0905287606. raspunde

25.01.2020 - 5:00
Anonim spune: Am pus feromoni si i -am atras din toata pasunea.De cinci ani nj ne ramane un fruct ña livada .Cu insecticid mor dupa ce mananca florile chimizate.Jale fac !!! raspunde

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde