Bancile isi intorc fata catre agricultura. Cati bani poti lua pentru o ferma sau pentru achizitia de utilaje?

| Masini si utilaje agricole | de

Etichete: , ,

aratura-tractorAgricultura este unul dintre sectoarele care ar putea asigura o crestere economica serioasa, insa probleme, precum lipsa investitiilor si finantarea precara, fac ca acest lucru sa ramana la stadiul de potential. Totusi, ofertele cele mai recente ale bancilor demonstreaza faptul ca dupa boom-ul imobiliar, institutiile vor sa crediteze acum agricultura, in speranta unei cresteri exponentiale masive.

Incont.ro iti arata cati bani poti lua de la banca pentru finantarea fermei tale sau pentru achizitia de utilaje si care sunt conditiile in care UE iti subventioneaza dobanda la credit.

De exemplu, doar anul trecut, CEC Bank a acordat agricultorilor credite in valoare de 772 de milioane de lei, adica 45% din totalul creditelor noi. Ce inseamna acest lucru in procente? Peste 17% din credite au fost accesate de catre fermieri. Chiar si asa, ca sa iei un credit trebuie sa indeplinesti anumite conditii.

In ce conditii te crediteaza banca

Ca sa iei un credit de la CEC Bank, in lei sau in valuta, nu trebuie sa figurezi in Centrala Incidentelor de Plati (CIP) si nici nu trebuie sa ai datorii restante mai vechi de 60 zile la bugetul de stat.

Creditul poate fi acordat pe maximum 10 ani si are o perioada de gratie de pana la 12 luni, timp in care platesti doar dobanda, iar banca iti finanteaza pana la 85% din investitie. Dobanda este variabila, peste indicile bancii de 8,4% se adauga si marja de bonitate ce poate ajunge la 4,5%.

Bani pentru utilaje, infiintarea unei vii sau achizitia de vaci

Atentie! Pentru creditele care necesita investitii in productie, de exemplu, daca iei bani pentru extinderea fabricii de procesare de fructe sau pentru utilaje necesare pentru ambalarea produselor ori pentru infiintarea unei plantatii viticole va trebui sa depui si un studiu de fezabilitate, daca valoarea echipamentelor depaseste un milion de lei.

Si cei de la BRD dau credite agricultorilor pe baza contractelor de vanzare a laptelui incheiat intre producatori si societatile colectoare. Asa ca poti lua bani pentru achizitia de vaci pentru productia de lapte sau pentru utilaje si echipamente pentru dotarea fermei tale.

Daca la CEC Bank ai dobanda variabila, la BRD poti opta pentru una fixa sau variabila, iar finantarea iti acopera 100% din investie. Chiar si asa, banca iti da pana in 70.000 de euro, echivalent in lei daca esti producator individual si 150.000 daca ai o societate agricola sau comerciala.

Citeste mai mult pe incont.ro

  1. silviu - 10-3-2011, 16:05

    In sfìrsit, dupa 20 de ani de distrugere sistematica a agriculturii, se mai gìndeste cineva sa o revigoreze. Desigur ca daca cineva vrea acest lucru se poate face, ìn asa fel ca agricultura sa revina la ceea ce a fost ìnainte de cel de-al II-lea razboi mondial.Dar Iliescu, Petre Roman si ceilalti dupa, ìsi vor asuma raspunderea pt.greselile facute? Sau, ìi va trage cineva la raspundere?
    P.s.Pun ramasag ca: NU!

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

05.03.2020 - 12:35
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numarul meu este 0905286325 raspunde

14.02.2020 - 12:14
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numărul meu este 0905287606. raspunde

25.01.2020 - 5:00
Anonim spune: Am pus feromoni si i -am atras din toata pasunea.De cinci ani nj ne ramane un fruct ña livada .Cu insecticid mor dupa ce mananca florile chimizate.Jale fac !!! raspunde

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde