agromonitor: Vremea capricioasă din luna mai a diminuat producția de miere de salcâm

Vremea capricioasă din luna mai a diminuat producția de miere de salcâm

| Apicultura, Zootehnie | de

Etichete: ,

Ploile abundente și temperaturile reci din luna mai a dus la diminuarea producției de miere, probleme fiind mai ales la salcâm, acolo unde florile s-au scuturat timpuriu.

miere-de-salcam

„Stupii au fost foarte dezvoltaţi în primele luni ale anului. Pe urmă a urmat o perioadă foarte grea, în martie, când matca nu a mai depus puiet şi stupii s-au depopulat. Şi aşteptam cu nerăbdare salcâmul”, a declarat Ida Şuţa, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine Caraş-Severin, citat de TVR.

„Când trebuia să valorificăm salcâmul timpul este înnorat, plouă”, a declarat la rândul său Iosiv Corb, vicepresedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine, filiala Hunedoara.

O producţie slabă înseamnă şi creşteri de preţ, mai ales că mierea de salcâm e cea mai căutată. Mulţi o consideră cel mai savuros sortiment de miere care ar mai avea şi proprietăţi curative.

„Va creşte sigur preţul la mierea de salcâm, dar ce folos dacă nu vom face miere de salcâm sau vom face foarte-foarte puţină”, a declarat Casian Brebu, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine Timişoara.

Care este opinia ta?

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor