Vremea capricioasă din luna mai a diminuat producția de miere de salcâm

| Apicultura, Zootehnie | de

Etichete: ,

Ploile abundente și temperaturile reci din luna mai a dus la diminuarea producției de miere, probleme fiind mai ales la salcâm, acolo unde florile s-au scuturat timpuriu.

miere-de-salcam

„Stupii au fost foarte dezvoltaţi în primele luni ale anului. Pe urmă a urmat o perioadă foarte grea, în martie, când matca nu a mai depus puiet şi stupii s-au depopulat. Şi aşteptam cu nerăbdare salcâmul”, a declarat Ida Şuţa, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine Caraş-Severin, citat de TVR.

„Când trebuia să valorificăm salcâmul timpul este înnorat, plouă”, a declarat la rândul său Iosiv Corb, vicepresedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine, filiala Hunedoara.

O producţie slabă înseamnă şi creşteri de preţ, mai ales că mierea de salcâm e cea mai căutată. Mulţi o consideră cel mai savuros sortiment de miere care ar mai avea şi proprietăţi curative.

„Va creşte sigur preţul la mierea de salcâm, dar ce folos dacă nu vom face miere de salcâm sau vom face foarte-foarte puţină”, a declarat Casian Brebu, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine Timişoara.

Care este opinia ta?

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde