agromonitor: Viorica Dăncilă: Reforma învățământului agricol ar trebui să preocupe mai mult Comisia Europeană

Viorica Dăncilă: Reforma învățământului agricol ar trebui să preocupe mai mult Comisia Europeană

| Actualitate, Extern | de

Etichete: ,

Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, întreabă Comisia Europeană dacă are în vedere măsuri pentru stimularea și reformarea învățământului agricol în toate componentele sale: de la reforma curriculară, la dotările din cabinete și laboratoare până la baza de practică, care să țină cont de noua reformă a politicii agricole comune (PAC) a Uniunii Europene și să promoveze performanța economică a agriculturii simultan cu protejarea mediului înconjurător.

viorica-dancila-politica-agricola-comuna

Europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă

„Conform unui studiu recent, în mai multe state membre ale Uniunii Europene s-a constatat că statutul de fermier sau cel de agricultor sunt considerate de tineri ca fiind inferioare și indezirabile. Din păcate, interesul pentru învățământul agricol a fost și este scăzut în rândul generațiilor tinere din foarte multe motive” se arată în întrebarea adresată de eurodeputatul român.

Viorica Dăncilă consideră că este nevoie de o linie strategică care să vină de la nivel european, menită să promoveze agricultura prin meseria de agricultor în rândul elevilor încă din învățământul primar, ca apoi să îmbunătățească calitatea învățământului agricol tehnic și superior.

De asemenea, eurodeputatul PSD crede că trebuie promovată o strânsă colaborare între învățământul agricol superior și cercetarea agricolă și, în acest context, trebuie găsite pârghii prin care să se aloce mai mulți bani pentru mobilitățile universitare internaționale destinate studenților din învățământul agricol.

În răspunsul primit, Comisia subliniază că profesorii și studenții au făcut parte din grupurile țintă ale unei campanii de comunicare în domeniul agricol care a fost lansată de Comisie în 2013.

Această campanie își propune să promoveze în rândul cetățenilor UE importanța unei agriculturi durabile pentru furnizarea de alimente sănătoase, pentru mediu, pentru spațiul rural și pentru economie.

De asemenea se mai spune că sunt în curs de elaborare instrumente de informare specifice și bine orientate, destinate profesorilor din toate statele membre care doresc să includă acest subiect în programele lor. De asemenea, Comisia a elaborat publicații pentru copii care vizează stimularea interesului pentru agricultură în rândul tinerilor.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor