agromonitor: Viorica Dăncilă: Reforma învățământului agricol ar trebui să preocupe mai mult Comisia Europeană

Viorica Dăncilă: Reforma învățământului agricol ar trebui să preocupe mai mult Comisia Europeană

| Actualitate, Extern | de

Etichete: ,

Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, întreabă Comisia Europeană dacă are în vedere măsuri pentru stimularea și reformarea învățământului agricol în toate componentele sale: de la reforma curriculară, la dotările din cabinete și laboratoare până la baza de practică, care să țină cont de noua reformă a politicii agricole comune (PAC) a Uniunii Europene și să promoveze performanța economică a agriculturii simultan cu protejarea mediului înconjurător.

viorica-dancila-politica-agricola-comuna

Europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă

„Conform unui studiu recent, în mai multe state membre ale Uniunii Europene s-a constatat că statutul de fermier sau cel de agricultor sunt considerate de tineri ca fiind inferioare și indezirabile. Din păcate, interesul pentru învățământul agricol a fost și este scăzut în rândul generațiilor tinere din foarte multe motive” se arată în întrebarea adresată de eurodeputatul român.

Viorica Dăncilă consideră că este nevoie de o linie strategică care să vină de la nivel european, menită să promoveze agricultura prin meseria de agricultor în rândul elevilor încă din învățământul primar, ca apoi să îmbunătățească calitatea învățământului agricol tehnic și superior.

De asemenea, eurodeputatul PSD crede că trebuie promovată o strânsă colaborare între învățământul agricol superior și cercetarea agricolă și, în acest context, trebuie găsite pârghii prin care să se aloce mai mulți bani pentru mobilitățile universitare internaționale destinate studenților din învățământul agricol.

În răspunsul primit, Comisia subliniază că profesorii și studenții au făcut parte din grupurile țintă ale unei campanii de comunicare în domeniul agricol care a fost lansată de Comisie în 2013.

Această campanie își propune să promoveze în rândul cetățenilor UE importanța unei agriculturi durabile pentru furnizarea de alimente sănătoase, pentru mediu, pentru spațiul rural și pentru economie.

De asemenea se mai spune că sunt în curs de elaborare instrumente de informare specifice și bine orientate, destinate profesorilor din toate statele membre care doresc să includă acest subiect în programele lor. De asemenea, Comisia a elaborat publicații pentru copii care vizează stimularea interesului pentru agricultură în rândul tinerilor.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor