Viorica Dăncilă: Reforma învățământului agricol ar trebui să preocupe mai mult Comisia Europeană

| Actualitate, Extern | de

Etichete: ,

Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, întreabă Comisia Europeană dacă are în vedere măsuri pentru stimularea și reformarea învățământului agricol în toate componentele sale: de la reforma curriculară, la dotările din cabinete și laboratoare până la baza de practică, care să țină cont de noua reformă a politicii agricole comune (PAC) a Uniunii Europene și să promoveze performanța economică a agriculturii simultan cu protejarea mediului înconjurător.

viorica-dancila-politica-agricola-comuna

Europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă

„Conform unui studiu recent, în mai multe state membre ale Uniunii Europene s-a constatat că statutul de fermier sau cel de agricultor sunt considerate de tineri ca fiind inferioare și indezirabile. Din păcate, interesul pentru învățământul agricol a fost și este scăzut în rândul generațiilor tinere din foarte multe motive” se arată în întrebarea adresată de eurodeputatul român.

Viorica Dăncilă consideră că este nevoie de o linie strategică care să vină de la nivel european, menită să promoveze agricultura prin meseria de agricultor în rândul elevilor încă din învățământul primar, ca apoi să îmbunătățească calitatea învățământului agricol tehnic și superior.

De asemenea, eurodeputatul PSD crede că trebuie promovată o strânsă colaborare între învățământul agricol superior și cercetarea agricolă și, în acest context, trebuie găsite pârghii prin care să se aloce mai mulți bani pentru mobilitățile universitare internaționale destinate studenților din învățământul agricol.

În răspunsul primit, Comisia subliniază că profesorii și studenții au făcut parte din grupurile țintă ale unei campanii de comunicare în domeniul agricol care a fost lansată de Comisie în 2013.

Această campanie își propune să promoveze în rândul cetățenilor UE importanța unei agriculturi durabile pentru furnizarea de alimente sănătoase, pentru mediu, pentru spațiul rural și pentru economie.

De asemenea se mai spune că sunt în curs de elaborare instrumente de informare specifice și bine orientate, destinate profesorilor din toate statele membre care doresc să includă acest subiect în programele lor. De asemenea, Comisia a elaborat publicații pentru copii care vizează stimularea interesului pentru agricultură în rândul tinerilor.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde